China va testa vaccinuri contra noului coronavirus în cadrul unor studii clinice care ar putea debuta la sfârşitul lunii aprilie, au anunţat autorităţile vineri. Cercetători din întreaga lume lucrează în prezent la tratamente pentru combaterea bolii Covid-19, care a apărut pentru prima dată în luna decembrie în Wuhan.

Aproximativ 75.000 de persoane au fost infectate în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao), dintre care peste 2.200 au murit. În restul lumii, 11 decese şi 1.100 de cazuri de infecţie au fost înregistrate în aproximativ 25 de state, scrie Agerpres.

"Mai multe echipe de cercetători apelează la diferite tehnici pentru producerea unui potenţial vaccin", a indicat Xu Nanping, viceministru al Ştiinţei şi Tehnologiei. ''Primul va face obiectul unor studii clinice la sfârşitul lunii aprilie'', a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă la Beijing.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat marţi că este nevoie de cel puţin un an pentru obţinerea unui produs utilizabil pe scară largă. ''Vaccinul este ceva pe termen lung, deoarece ar putea dura până la 12 sau 18 luni", a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că aceasta reprezintă ''pregătirea pentru cea mai gravă situaţie''.

Cercetătorii chinezi utilizează mai multe procedee pentru punerea la punct a unui vaccin, a declarat Zeng Yixin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate. Printre aceste metode se numără utilizarea unui coronavirus inactivat, utilizarea ingineriei genetice pentru a produce proteine care acţionează ca antigen, sau modificarea vaccinurilor antigripale, a detaliat Zeng.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat joi seara în cadrul unei informări de presă la Geneva că oamenii de ştiinţă chinezi testează două medicamente antivirale împotriva noului coronavirus, iar rezultatele preliminarii sunt aşteptate în trei săptămâni. El a făcut referire la studii clinice asupra unei combinaţii din medicamentele antivirale ritonavir şi lopinavir, vândute sub numele de marcă Kaletra de AbbVie Inc, şi la un medicament antiviral experimental, remdesivir, de la Gilead Sciences Inc din SUA, conform Reuters.

Sursa foto: Soni's / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri