Wuhan, oraşul chinez în care epidemia de coronavirus a izbucnit pentru prima oară, a pus capăt miercuri unei izolări de două luni, însă un oraş din nordul ţării a început să restrângă deplasările rezidenţilor săi pe fondul îngrijorărilor generate de un al doilea val de infecţii în China, potrivit Reuters.

China a izolat Wuhan, un oraş cu 11 milioane de locuitori, la sfârşitul lunii ianuarie pentru a opri propagarea virusului. Peste 50.000 de persoane au contractat virusul şi peste 2.500 dintre ele au decedat, adică 80% din toate decesele înregistrate în China din cauza COVID-19, potrivit cifrelor oficiale, conform Agerpres.ro.

Virusul a devenit de atunci o pandemie, a infectat circa 1,4 milioane de persoane şi ucigând 82.000, a destabilizat economia mondială, în timp ce guvernele din lumea întreagă au impus restricţii ample pentru a încetini propagarea virusului.

Restricţiile au fost relaxate în ultimele zile în Wuhan, capitala provinciei Hubei, dar în timp ce oamenii părăsesc oraşul, noi cazuri importate în regiunea nordică Heilongjiang au atins un vârf zilnic de 25, alimentat de un aflux continuu de călători infectaţi provenind din Rusia, care are frontieră terestră comună cu această provincie.

Miercuri, oraşul Suifenhe din Heilongjiang a restrâns deplasările locuitorilor săi pe modelul celor impuse anterior în Wuhan.

Citeste si:
RECORD: În Wuhan au fost efectuate 6,5 milioane de teste în 9 zile
RECORD: În Wuhan au fost...

Locuitorii trebuie să rămână în casele lor şi doar o persoană dintr-o familie poate ieşi o dată la trei zile pentru a cumpăra produse de primă necesitate şi trebuie să revină la domiciliu în aceeaşi zi, conform CCTV.

În oraşul Jiaozhou, în provincia orientală Shandong, nivelul de risc a crescut de la slab la mediu, potrivit unui articol de pe un site oficial, care nu a oferit detalii.

Un comitat din centrul Chinei, cu o populaţie de aproximativ 600.000 de persoane, a intrat în izolare parţială de la 1 aprilie, după înregistrarea mai multor noi infecţii, dintre care cel puţin două asimptomatice.

Miercuri, circa 55.000 de persoane urmau să plece din Wuhan cu trenul. Peste 10.000 de călători au părăsit deja oraşul cu avionul, zborurile fiind reluate de pe aeroportul Tianhe din Wuhan. Zborurile spre Beijing şi destinaţii internaţionale nu au fost încă restabilite.

Citeste si:
Peste 40 de muncitori români din Bavaria, testați cu coronavirus
Peste 40 de români care...

Totuşi, locuitorilor din Wuhan li s-a cerut să nu părăsească provincia, oraşul şi chiar cartierul decât în caz de absolută necesitate.

Locuitorii din Wuhan care sosesc în capitala chineză Beijing vor fi supuşi la două serii de teste pentru depistarea virusului.

China menţine protocoale stricte de depistare a contaminărilor, preocupată de orice recrudescenţă a transmisiilor pe plan naţional din cauza purtătorilor de virus care nu prezintă niciun simptom şi a călătorilor infectaţi care sosesc din străinătate.

Citeste si:
Tătaru: Românii care vin din Grecia și Bulgaria nu scapă de izolare
Nelu Tătaru îl contrazice pe...
Sursa foto: sleepingpanda / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | India raportează o creștere record a cazurilor și depășește Italia
Setari Cookie-uri