Ministerul Sanatatii a stabilit primele masuri care trebuie aplicate in contextul alertei legate de infectia cu noul coronavirus, specialistii in domeniu stabilind trei tipuri de metode pentru prevenirea, limitarea imbolnavirilor si tratarea pacientilor infectati cu coronavirus.

Autoritatile romane propun achizitia de termo-scannere pentru amplasarea pe aeroporturile internationale, pentru a fi depistate persoanele cu febra, in vederea prevenirii aparitiei si raspandirii unor infectii cu coronavirus similar celui aparut in China.

De asemenea, au fost nominalizate unitatile sanitare care vor primi pacienti pentru asigurarea asistentei medicale, care vor fi spitalele de boli infectioase din Iasi, Timisoara, Constanta si Cluj. In ceea ce priveste Capitala, pacientuu vor fi tratai in Bucuresti la INBI ”Matei Bals” si SCBIT ”Victor Babes”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Totodata, toate unitatile sanitare au obligatia sa asigure personalului medico-sanitar substantele dezinfectante pentru maini si pentru suprafete in cantitati suficiente, iar personalul medico sanitar din toate UPU / CPU / camere de garda vor avea obligatia ca pe tot parcursul serviciului sa poarte echipament de protectie specific (masca si manusi).

Primele cazuri suspecte vor fi dirijate catre INBI ”Matei Bals” unde vor fi izolate pentru asistenta de specialitate (izolare, diagnosticare si tratament). Pacientii suspecti vor fi izolati in conditiile necesare pentru bolile infectioase cu transmitere aerogena si cu respectarea precautiunilor universale.

INBI ”Matei Bals” va redacta protocolul de diagnostic si tratament care va fi pus la dispozitia centrelor nominalizate.

Pentru capacitatea de identificare si diagnostic rapid a cazurilor, unitatile sanitare desemnate vor achizitiona teste de diagnostic recomandate de OMS.

De asemenea, in aeroporturile internationale vor fi distribuite calatorilor materiale de informare la intrarea in tara referitoare la simptomatologie.

In plus, se recomanda asigurarea asistentei medicale in regim de permanenta, unde vor fi indrumati pasagerii cu simptomatologie respiratorie / febra. Tot in aeroporturile internationale, specialistii de sanatate publica recomanda achizitia de scanere termale in vederea identificarii persoanelor care pot prezenta simptomatologie specifica.

Acest plan de masuri va fi actualizat in functie de evolutia si recomandarile transmise de Organizatia Mondiala a Sanatatii si Comisia Europeana.

Numarul deceselor provocate de infectarea cu virusul 2019-nCoV, descoperit in China, a ajuns la 9, iar oficialii din aceasta tara avertizeaza ca el poate suferi mutatii si ca se poate raspandi mai mult.

Autoritatile sanitare chineze au declarat miercuri ca cel putin 440 de cazuri au fost confirmate in tara si ca cele trei noi decese au fost semnalate in provincia Hubei, a carei capitala este Wuhan, orasul in care a fost depistat virusul la finalul anului trecut, potrivit CNN.

Sursa foto: Photo by CDC on Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri