Romania ia primele masuri pentru a preveni posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China, care a ucis pana acum 9 oameni, sa ajunga si in tara noastra. Autoritatile intentioneaza sa cumpere camere cu termoviziune, ce identifica persoanele care au febra, si sa le monteze in aeroporturi.

Decizia a fost luata miercuri dimineata intr-o intalnire care a avut loc la Ministerul Sanatatii intre experti in sanatate publica, in boli infectioase si microbiologie si secretarul de stat Nelu Tataru, scrie Hotnews.ro.

Prezent la intalnire, medicul Adrian Streinu Cercel, presedintele Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, a declarat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii va emite, cel mai probabil, in cursul zilei de miercuri o alerta la nivel mondial privind coronavirusul din China si va recomanda, la randul sau, un set de masuri.

Ministerul Sanatatii urmeaza sa revina, in cursul zilei de astazi, cu informatii privind intregul set de masuri pentru combaterea coronavirusului din China.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, le-a solicitat specialistilor in sanatate publica un Plan de actiune, suplimentar, pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor prin gripa, precum si pregairea unui set de masuri pentru interventia sistemului de sanatate publica in cazul aparitiei imbolnavirilor cauzate de noul coronavirus.

Sursa foto: Free-Photos from Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri