Aeroporturile din Romania vor cumpara camere termice pentru a fi identificati calatorii care au febra, ca masura de prevenire a raspandirii noului coronavirus

Romania ia primele masuri pentru a preveni posibilitatea ca noul tip de coronavirus din China, care a ucis pana acum 9 oameni, sa ajunga si in tara noastra. Autoritatile intentioneaza sa cumpere camere cu termoviziune, ce identifica persoanele care au febra, si sa le monteze in aeroporturi.

Decizia a fost luata miercuri dimineata intr-o intalnire care a avut loc la Ministerul Sanatatii intre experti in sanatate publica, in boli infectioase si microbiologie si secretarul de stat Nelu Tataru, scrie Hotnews.ro.

Prezent la intalnire, medicul Adrian Streinu Cercel, presedintele Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, a declarat ca Organizatia Mondiala a Sanatatii va emite, cel mai probabil, in cursul zilei de miercuri o alerta la nivel mondial privind coronavirusul din China si va recomanda, la randul sau, un set de masuri.

Ministerul Sanatatii urmeaza sa revina, in cursul zilei de astazi, cu informatii privind intregul set de masuri pentru combaterea coronavirusului din China.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, le-a solicitat specialistilor in sanatate publica un Plan de actiune, suplimentar, pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor prin gripa, precum si pregairea unui set de masuri pentru interventia sistemului de sanatate publica in cazul aparitiei imbolnavirilor cauzate de noul coronavirus.

Citeste si:
Coronavirus 7 martie | Cinci județe în scenariul roșu de funcționare
Coronavirus 7 martie | Cinci...

Sursa foto: Free-Photos from Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri