Noul coronavirus a facut pana acum 717 morti in China, unde a aparut in decembrie anul trecut, au anuntat autoritatile sanitare din provincia Hubei (centrul Chinei), epicentrul epidemiei, relateaza sambata AFP.

Aceasta cifra este mai mare decat numarul de persoane care au murit de SARS (Sindrom respirator acut sever, pneumonie atipica) - aproximativ 650 - in partea continentala a teritoriului chinez si la Hong Kong in 2002-2003. In plus, 2.841 de noi cazuri de contaminare au fost inregistrate oficial in provincia Hubei, ceea ce creste la peste 34.000 numarul total al bolnavilor de pneumonie virala in China, conform Agerpres.

Suspiciune de Coronavirus in Romania

13 persoane care au ajuns la Galati venind din China au fost plasate in carantina la domiciliu. Este vorba despre opt romani si cinci chinezi. Cele 13 persoane trebuie sa stea izolate in propriile case timp de doua saptamani, ca masura de prevenire a raspandirii coronavirusului.

Acestea nu au simptomele bolii, dar medicii le-au recomandat sa stea acasa si sa respecte o serie de proceduri, scrie Ziare.com.

Potrivit regulilor comunicate de Directia de Sanatate Publica, daca se simt rau, au febra sau tuse, ei trebuie sa sune la 112, sa spuna cine sunt si vor fi preluati de o ambulanta speciala pentru a fi transportati la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

Citeste si:
Primele masuri luate de Romania pentru a preveni virusul mortal
Primele masuri luate de...

Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Broker intrebat de coronavirus: Daca ai stomac tare, bursa e tot bursa
Setari Cookie-uri