Trei marinari romani aflati pe vapoare ce sunt in diferite santiere din China au fost repatriati, urmand sa ajunga in Romania in aceste zile, iar pentru un al patrulea vor fi luate curand masuri similare, in contextul infectiei cu noul tip de coronavirus, a anuntat Sindicatul Liber al Navigatorilor, potrivit Agerpres.

Pe nave aflate in santiere din China sunt peste 40 de marinari romani.

"Primii trei navigatori romani au fost repatriati si vor ajunge acasa zilele acestea. Un altul va fi repatriat in curand. Pe nave in diverse santiere din China se afla peste 40 de navigatori romani. O situatie exacta ar trebui sa aiba Autoritatea Navala Romana daca a intreprins demersuri catre agentiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numarul si locatia din China in care se afla navigatorii romani, asa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situatia in China se afla sub control deocamdata, dupa cum raporteaza autoritatile. Se recomanda evitarea aeroporturilor din aceasta tara", a precizat SLN, pe pagina de Facebook.

SLN le recomanda navigatorilor romani care se afla pe nave ce se indreapta catre porturile chinezesti pentru operare sa ia masurile de protectie adecvate si sa ramana la bord pana cand nava ajunge intr-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de imbolnavire.

"MAE si Ambasada Romaniei din Beijing anunta ca deocamdata nu sunt restrictii la repatrieri decat din regiunea Hubei. OMS nu recomanda inchiderea granitelor Chinei. ITF recomanda companiilor de navigatie care opereaza nave ce ajung in porturile chinezesti un set de masuri de protejare a navigatorilor", a mentionat SLN.

Citeste si:
Românii pe Facebook, către diaspora din Italia: NU vă întoarceți în...
Românii pe Facebook, către...

Conform sursei citate, Sindicatul Liber al Navigatorilor a infiintat o celula de criza si are "telefonul de urgenta ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membrii de sindicat".

Sursa foto: David Mark | Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
În farmacii, românii sunt mai interesați de gripă decât de coronavirus
Setari Cookie-uri