Pe de alta parte, insa, aproape o treime dintre respondenti cred ca majoritatea cetatenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea tarii lor cu Romania, iar o cincime spun ca romanii nu sunt de acord cu aceasta unire, releva cercetarea realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Potrivit aceluiasi sondaj, 64% dintre romani au auzit despre declaratiile presedintelui Basescu potrivit carora "urmatorul proiect politic pentru Romania, dupa NATO si UE, este unirea cu Republica Moldova", in legatura cu care doar 20% dintre respondenti au o parere proasta si foarte proasta.

De asemenea, peste 70% dintre respondenti sunt de acord cu declaratia sefului statului conform careia "acum e oportun sa o spunem, avem acest obiectiv, daca vor vrea moldovenii, am spus-o la Chisinau. Sunt convins ca daca la Chisinau va exista un interes unionist, Romania va spune da".

Citeste si:

Cercetarea a fost realizata vineri, pe un esantion de 1.132 persoane cu varsta de minimum 18 ani, eroarea maxima tolerata fiind de ± 3 %.

Acelasi sondaj a evaluat perceptia publica legata de Ziua Nationala a Romaniei, dar si de Summit-ul China-Europa Centrala si de Est, desfasurat in aceasta saptamana la Bucuresti.

Romanii spun ca sunt patrioti: cati arboreaza steagul Romaniei de Ziua Nationala

Sursa foto: http://www.moldova.md/md/start/