“Da, avem multi specialisti in ICT (Information and Communications Technology), dar pe de alta parte pe alte domenii nu stam asa de bine. Doar 28% din romani au competente digitale de baza si acest lucru este important pentru ca atunci cand ai patru miliarde de utilizatori de internet, interesul tau este ca acei utilizatori sa aiba acele competente pentru a putea folosi produsele digitale. Altfel, piata nu exista cu adevarat", a precizat Veronica Stefan, fondator si coordonator Digital Citizens Romania.

smartfuture

“8% din romani folosesc online banking, in schimb suntem pe locul 8 la retele de socializare, dar degeaba, pentru ca nici macar sectorul ICT de business nu foloseste aceasta oportunitate. Doar 8% din numarul total de companii folosesc social media pentru a se promova. Romanii sunt prezenti pe retelele de socializare, dar companiile nu”, a adaugat Veronica Stefan.

smartfuture

Hyundai si Kia vor oferi...
Citeste si: Hyundai si Kia vor oferi internet in masinile din Europa

Conferinta Smart Future este organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu Telekom, Microsoft, Colliers International, Perceptum, Digital Citizens Romania, Fibaro si IQOS.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography