“Revolutia fiscala”, mult trambitata de guvernul Tudose a lovit in anumite categorii de companii, acestea fiind obligate sa isi creasca costurile pentru a pastra salariul la nivelul anterior. Florin Talpes, CEO si co-fondator BitDefender, spune ca este sigur ca Guvernul nu a facut-o din rea vointa, cat din neatentie. “Noi, ca industrie, le-am spus – haideti sa corectam, sa gasim solutii!”, spune Talpes.

Industria de software, dar si cea de R&D si cea care include defavorizati, ar urma sa fie lovita de o scadere medie a salariilor de 7%, daca angajatorul nu mareste salariul brut.

“Asa ca am mers catre autoritati, subliniind eroarea din masurile fiscale si, daca au dorinta de a asculta, sunt convins ca se vor gasi solutii pentru a nu se ajunge aici”, puncteaza, diplomatic, Talpes, unul dintre cei mai respectati si cunoscuti oameni de afaceri din Romania.

Cele mai lovite companii vor fi cele romanesti, si nu multinationalele care pot compensa si acoperi mai usor costurile, mai spune antreprenorul.

Industria de outsourcing, "grosul" IT-ului romanesc, cea mai afectata

“Industria de outsourcing din Romania va fi in mod deosebit afectata de aceste masuri fiscale, intrucat acolo costul salarial merge spre 80-90% din costul total al business-ului. Deci daca acestea vor fi impactate cu acest 7%, le mananca jumatate sau chiar mai mult din profit, si implicit potentialul de dezvoltare”, avertizeaza Florin Talpes.

“Acum urmeaza sa vedem daca exista oameni in PSD-ALDE care sunt deschisi spre a intelege eroarea din noul cod fiscal, si sa aducem modificarile necesare pentru a nu afecta o industrie care contribuie mult la economia nationala”, mai spune Talpes.

Citeste in curand un material amplu despre noua linie de productie a BitDefender de la Satu Mare, ce isi propune compania cu solutia de securitate Box, dar si amanunte privind strategia gigantului international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri