Axxess Capital a vandut pachetul de 30% din Bitdefender catre fondul de investitii paneuropean investitii Vitruvian Partners. Ca urmare a acestei tranzactii, valoarea Bitdefender este stabilita la peste 600 de milioane de dolari, a anuntat compania.

„Tranzactia demonstreaza cresterea si scalarea rapida a businessului nostru, dat fiind ca suntem evaluati acum la peste 600 de milioane de dolari. Experienta ampla a Vitruvian in dezvoltarea companiilor de tehnologie sustine strategia noastra de crestere si, in special, investitiile semnificative in constructia ofertei de solutii pentru companii si a prezentei din Statele Unite ale Americii. Vom continua sa operam cu baze financiare solide, ceea ce ne va permite sa ne extindem si sa diversificam portofoliul de produse ca sa ne protejam mai bine clientii si sa fim mereu cu un pas inaintea atacatorilor”, spune Florin Talpes, CEO si cofondator al Bitdefender.

„Realizarile Bitdefender sunt pe aceeasi linie cu ceea ce cautam pentru noi investitii si sunt sprijinite de o echipa exceptionala de management care prezinta oportunitate importanta de a crea valoare strategica. Suntem nerabdatori sa fim alaturi de Florin Talpes si de echipa lui in drumul spre un nou nivel al inovatiilor si expansiunii Bitdefender”, a declarat Stephen Byrne, partener la Vitruvian Partners.

„Suntem onorati sa ne fi alaturat familiei Talpes in transformarea Bitdefender intr-un furnizor de solutii de securitate de top, utilizat de oameni si companii din intreaga lume. Odata cu exitul nostru dupa o calatorie de opt ani, suntem increzatori ca, alaturi de Vitruvian Partners, Bitdefender va continua expansiunea globala cu produse revolutionare”, afirma Horia Manda, Managing Partner al Axxess Capital.

Horia Manda anunta, anul trecut, intr-un interviu acordat wall-street.ro, intentia de a face exit din Bitdefender, in contextul in care compania s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, iar apetitul investitorilor este in crestere.

Bitdefender are 1.300 de angajati in noua tari, care deservesc clienti din peste 150 de piete si o retea de circa 7.000 de parteneri revanzatori.

Cofondatorii Bitdefender, Mariuca si Florin Talpes, vor continua sa detina pachetul majoritar din Bitdefender. Un grup de investitori privati mai detin o participatie minoritara din companie.


Vitruvian Partners este un fond de investitii paneuropean, cu sediul in Marea Britanie, care se concentreaza pe companii de tehnologie cu crestere rapida. Vitruvian sustine companiile din portofoliu sa scaleze businessul printr-un mix de asistenta operationala si initiative strategice, inclusiv achizitii. Astfel de investitii includ companii precum Just Eat, FarFetch, Skyscanner, Voxbone, Ebury, CRF Health, Trustpilot, Callcredit si Snow Software. Vitruvian Partners a investit in 30 de companii cu primele sale doua fonduri si administreaza active in valoare de cinci miliarde de euro. Fondul are birouri in Londra, Stockholm, Munchen, San Francisco si Luxemburg.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri