Docbook, o aplicatie locala care faciliteaza programarile la medic ale pacientilor romani, are in plan pentru urmatorul an extinderea la nivel national. Astfel, daca in prezent pacienti din 11 orase isi pot face programari online la doctor, obiectivul de dezvoltare vizeaza 60 de orase pana la finalul lui 2018.

Lansata in luna iunie a anului 2017, Docbook isi propune sa simplifice relatia pacient-doctor, oferind solutia programarii online, in timp real, direct de pe smartphone sau web. Totodata, utilizatorii pot sa consulte disponibilitatea medicilor, competentele lor profesionale si pot obtine confirmarea programarii, totul in mai putin de un minut. Aplicatia este conectata non-stop la toate sistemele de programare ale clinicilor si cabinetelor medicale private partenere si permite utilizatorilor sa caute doctori dupa nume, localitate, specialitate, data si forma de plata acceptata.

Aplicatia afiseaza medicii, ordonati prin geolocatie, de la cel mai apropiat pana la cel mai indepartat de utilizator, indicand orele si zilele disponibile pentru programari, precum si fotografiile lor si testimoniale despre acestia, postate de alti utilizatori. Programarea este gratuita si poate fi anulata oricand.

Clinicile in care iti poti face o programare online in mod direct se numara pe degetele de la o mana, in majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmand ca primirea confirmarii sa fie facuta in 24 de ore. Timpul mediul de asteptare si programare efectiva in call-center-uri este de 10 minute - asta in cazul in care suni la o singura clinica. Traim intr-un secol al vitezei, in care nimeni nu mai are nici timpul, nici energia necesare conversatiilor si asteptarilor interminabile pentru a obtine un lucru atat de simplu si de firesc precum o programare la medic. Docbook a venit sa raspunda unei nevoi pe care noi insine o aveam, aceea de a eficientiza pe cat posibil timpul, si asa, limitat pe care il avem. Astfel, un pacient nu este obligat sa se limiteze la consultarea optiunilor dintr-o singura clinica, ci dintr-o intreaga retea de clinici pe care le avem partenere. In mai putin de un minut, poate face o evaluare a solutiilor pe care i le oferim, poate alege, in consecinta, si primi confirmarea programarii. E atat de simplu, a precizat Cristian Barbu, antreprenorul care a dezvoltat Docbook.

Investitia in dezvoltarea aplicatiei se ridica la 500.000 de euro, iar, in acest moment, reteaua de clinici partenere include 75 de nume, cu 1.800 de medici afiliati, din 11 orase. Utilizatorii pot face, astfel, programari in clinici precum precum Wellborn, Neolife, Spitalul Monza, Hipocrat 2000,Fundatia Regina Maria, LaurusMedical, Provita, Medicales, etc. Pana la finalul acestui an, este vizata o dezvoltare atat din punctul de vedere al numarului de clinici, cat si al oraselor pentru care aplicatia va fi functionala.

“Estimam ca anul acesta vom fi disponibili pentru pacienti din majoritatea oraselor mari ale tarii, ceea ce, implicit, va creste exponential si numarul medicilor din care pacientii pot alege: ne dorim peste 300 de clinici partenere si peste 8.000 de medici disponibili in aplicatie. Este un obiectiv mai mult decat realizabil, avand in vedere ca suntem in discutii avansate cu un operator medical care detine o retea de clinici in 40 de orase", a adaugat Cristian Barbu.

Docbook este o aplicatie locala pentru programari online la doctor, disponibila pe Android, iOS sau online, pe site- ul www.docbook.ro. Aplicatia este functionala pentru pacienti din 11 orase ale tarii si este disponibila gratuit in App Store si Google Play.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri