Pentru 2018, compania urmareste sa mentina ritmul de crestere de 5-7% si sa ajunga la vanzari de peste 1 miliard de lei. De asemenea, Flanco si-a propus un nivel ridicat al investitiilor si pentru acest an, de peste 8 milioane de lei. ”In 2018 vom investi o suma semnificativa in deschiderea a 15 noi magazine, majoritatea de tip box, in parcuri comerciale, si in reamenajarea celor mai importante magazine ale retelei, pastrand focusul in mediul online, in special pe mobile dar si pe integrarea tehnologiei in procesul de dezvoltare a calitatii fortei si actului de vanzare”, adauga CEO-ul Flanco Retail.

”2017 a fost anul de varf al retail-ului din Romania, cu o crestere puternica a consumului pe numeroase segmente”, spune Dragos Sirbu, CEO Flanco Retail. ”Dincolo de vanzarile istorice, anul trecut a insemnat pentru Flanco si unul de reasezare si balansare a prezentei noastre in tara, pe criterii de eficienta - am deschis magazine noi (ne-am extins prezenta in alte 13 orase), am relocat alte magazine, am inchis puncte de lucru cu performante slabe, in special din incinta catorva mari centre comerciale.”

La finalul lui 2017, Flanco Retail detinea o retea de 125 de magazine, dintre care 17 magazine nou deschise, 8 magazine reamenajate si 6 magazine relocate. In acelasi timp, retailerul a inchis anul trecut un numar de 10 magazine, care, in contextul expansiunii vanzarilor online, nu si-au mai dovedit rentabilitatea. Flanco se concentreaza, in continuare, pe prezenta in orasele medii, drept urmare, in acest an, alte 6 magazine din mall-uri au fost inchise, iar in perioada ianuarie 2017 – februarie 2018 compania a finalizat un plan de incetare a operarii unui numar total de 16 magazine.

”Cum era de asteptat, online-ul ocupa o pondere tot mai mare in vanzarile noastre. Dar cresterea cea mai spectaculoasa am vazut-o la comenzile si tranzactiile de pe mobil, de peste 91%, precum si la creditarea online, de peste 270%”, adauga CEO-ul Flanco.