Tarifele la apelurile in alta retea, mai mici de la 1 mai

Tarifele de interconectare intre retele de telefonie mobila vor fi mai mici, dupa ce Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii a decis ca, de la 1 mai, acestea sa scada cu 12,5%, scrie Digi24.

Masura luata de ANCOM este una tranzitorie si inseamna ca tarifele de interconectare sunt reduse de la 0,96 eurocenti pe minut, pana la 0,84 eurocenti pe minut.

Este, de fapt, media europeana si nivelul ce va fi mentinut pana cand autoritatea va realiza un studiu privind costul pentru terminarea apelurilor mobile pe piata locala, un proces care ar putea dura circa 16 luni.

Tariful de interconectare reprezinta costul pe care il au companiile de telecomunicatii in momentul in care utilizatorii lor efectueaza un apel intr-o alta retea.

Anterior masurii luate de ANCOM, Romania avea cele mai mari tarife din Uniunea Europeana, raportate la puterea de cumparare.

Citeste si:
VIDEO Infodemia tâmpește România. Minciunile despre COVID-19
VIDEO Infodemia tâmpește...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Costul a fost inghetat la nivelul din 2014, in conditiile in care alte state europene sunt deja la al doilea pas de recalculare. Si Comisia Europeana a cerut Romaniei sa refaca in cel mai scurt timp modelul de calcul al tarifelor de interconectare.

Sursa foto: By TippaPatt / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri