In acest moment, utilizatorii trebuie sa aiba cel putin 13 ani pentru a putea folosi aplicatia, insa WhatsApp modifica regulile inainte de introducerea noilor reglementari UE privind confidentialitatea datelor in luna mai.

Aplicatia, care este detinuta de Facebook, va cere utilizatorilor sa isi confirme varsta atunci cand li se va cere sa accepte noile conditii si termeni in urmatoarele saptamani.

Nu este inca clar cum va fi verificata varsta reala a persoanelor care folosesc WhatsApp.

GDPR, control mai mare asupra informatiilor personale

Regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR), care intra in vigoare incepand cu 25 mai, va oferi oamenilor un control mai mare asupra modului in care companiile utilizeaza informatiile lor.

In Romania: Amenda pentru...
Citeste si: In Romania: Amenda pentru injurii pe Facebook

Utilizatorii vor avea, de asemenea, posibilitatea de a sterge datele cu caracter personal. Acest lucru include, totodata, protectie specifica pentru protejarea copiilor de colectarea datelor cu caracter personal in scopuri de marketing sau pentru crearea de profiluri false.

WhatsApp, care s-a confruntat cu o analiza a practicilor de partajare a datelor in trecut, a declarat ca aceasta decizie ar ajuta la atingerea "noilor standarde ridicate de transparenta" in UE.

Cu toate acestea, aplicatia intentioneaza sa mentina limita de varsta de 13 ani in restul lumii.

O companie de tehnologie...
Citeste si: O companie fondata in Romania, mai bine cotata decat Facebook

Sursa foto: Playtech.ro