Gdpr


Citeste cele mai recente stiri de business despre gdpr publicate pe wall-street.ro. Doar pe wall-street.ro gasesti ultimele informatii, poze, comentarii si materiale video care includ detalii despre gdpr.


Stiri despre gdpr

Daniel Moreanu: GDPR dupa 1 an! Peste 100 de sanctiuni aplicate si 6.000 de plangeri depuse!

Daniel Moreanu: GDPR dupa 1 an! Peste 100 de sanctiuni aplicate

22.08.2019 in Business » Legal Business

... des intalnita pe care o consideram toxica este aceea conform careia procedura de conformare cu GDPR reprezinta un proces unic, care poate fi realizat dintr-o data. Actionarea conform acestei...

(P) Vrei sa supraveghezi video? Ai grija la GDPR!

(P) Vrei sa supraveghezi video? Ai grija la GDPR!

21.08.2019 in IT & Media » IT & C

... un an in vigoare Regulamentul General privind Protectia Datelor – celebrul, dar si temutul, GDPR. Temut pentru ca, in cazul in care o institutie, o entitate juridica sau chiar o persoana...


22.08.2019

Despre Regulamentul General privind Protectia Datelor, cunoscut in mod generic drept „GDPR” (dupa acronimul denumirii in limba engleza) s-a scris si discutat mult, mai ales inaintea si imediat ulterior datei intrarii in vigoare a acestuia, si anume 25 mai 2018. Daca pentru marile companii care isi permit sa angajeze asistenta juridica de specialitate, procesul de conformare cu dispozitiile GDPR reprezinta o procedura asumata, problema cu adevarat majora se poate identifica la nivelul societatilor mici si medii care nu beneficiaza de resurse de timp si financiare pentru intelegerea si respectarea noilor dispozitii. Detalii »

21.08.2019

Le vedem la tot pasul si deja ne-am obisnuit cu ele; de cativa ani, camerele de supraveghere video sunt o prezenta constanta a vietii noastre oriunde: in magazine, pe strada, in parcari, in institutii, in mijloacele de transport in comun si lista e lunga. Sistemele CCTV reprezinta una dintre cele mai mari inovatii ale tehnologiei moderne; sunt gandite, in primul rand, pentru siguranta oamenilor si a bunurilor. Detalii »

09.08.2019

Una dintre cele mai vechi companii de curierat din Romania, NEMO Express, cu afaceri de peste 120 de milioane de lei, a fost identificata ca avand grave carente de securitate, AWB-uri ale clientilor fiind PUBLICE si necriptate pe site-ul companiei. Practic, clienti care au comandat de la diferite magazine si a caror livrare s-a facut prin NEMO Express au toate datele lor usor de gasit, acestea fiind expuse public - numar de telefon, adresa, uneori si CNP, ce au comandat si cand. Detalii »

29.07.2019

ING Bank se confrunta cu un indicent legat de protectia datelor cu caracter personal, conform precizarilor facute de economica.net. Detalii »

25.07.2019

Reprezentantii Camerei Deputatilor dau vina pe organizatorii concertului trupei Bon Jovi ca nu au specificat clar in contract ca pe peluza Casei Poporului sa nu fie persoane care nu aveau bilet valabil, potrivit unui raspuns la solicitarea HotNews.ro. Ei admit insa ca in curtea Parlamentului nu puteau intra decat masini cu ecuson auto, ca accesul strict pietonal in curtea Palatului Parlamentului a fost aprobat la nivelul Secretariatului general al Camerei Deputatilor, insa invoca GDPR pentru refuzul de a pune la dispozitie date despre cei vizati, inclusiv numarul lor. Detalii »

24.07.2019

Dupa valul de amenzi din ultima vreme, GDPR este readus in atentia publicului. Insa conform sustinerilor ANSDCP, nu trebuie sa va faceti probleme cu privire la aceste sanctiuni decat in cazul in care detineti o firma si prelucrati date in scop comercial, scrie start-up.ro. Detalii »

15.07.2019

Romania ocupa locul al doilea, dupa Polonia, in topul amenzilor acordate in Europa Centrala si de Est in acest prim an de aplicare a Regulamentului General privind Protectia Datelor (GDPR), dupa ce Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sanctionat cu 130.000 de euro o institutie bancara, conform studiului Deloitte Legal, publicat luni. Detalii »

08.07.2019

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a amendat in cuantum de 71.028 lei, echivalentul sumei de 15.000 euro, operatorul World Trade Center Bucharest, dupa ce o persoana neautorizata a fotografiat lista clientilor care mancau micul dejun. Detalii »

08.07.2019

Potrivit unui studiu efectuat de reteaua Deloitte Legal in Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia si Slovacia, cele mai multe investigatii si amenzi legate de incalcarile prevederilor GDPR a fost raportat la companiile din industriile reglementate, care au contact direct cu clientii si care prelucreaza volume mari de date cu caracter personal. Studiul a fost efectuat pentru perioada de la intrarea in vigoare a regulamentului, 25 mai 2018, pana la 31 mai 2019. Pe langa industriile cele mai afectate de GDPR, si anume telecomunicatii si servicii financiare, alte domenii in care au fost efectuate investigatii in legatura cu aplicarea GDPR sunt sectorul public, media, tehnologie (in special aplicatii mobile), servicii medicale si postale. Detalii »

04.07.2019

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal a aplicat prima amenda pentru nerespectarea standardelor GDPR in Romania, dupa o investigatie derulata la Unicredit Bank. Detalii »

10.04.2019

Companiile, indiferent de marime si activitate, ar trebui sa aiba un set de politici si proceduri interne bine scrise si gandite, care sa reflecte cultura lor organizationala (stim ca suna pompos, dar una e sa ai o firma cu 3 angajati care vinde produse in online si alta sa ai o firma de distributie produse alimentare cu 5 puncte de lucru la nivelul tarii si diferite stocuri). Detalii »

08.04.2019

Noile reglementari europene in domeniul protectiei datelor cu caracter personal ridica inca numeroase dificultati companiilor din Romania. Printre cele mai importante se numara procedurile de gestionare a solicitarilor persoanelor vizate, care, in caz ca nu respecta normele in vigoare, pot genera reclamatii si, implicit, controale de la Autoritatea in domeniu. Cum se deruleaza un astfel de control si ce risca o firma care nu respecta normele GDPR? Detalii »

05.04.2019

Tehnicile de spam si phishing sunt inca foarte folosite de catre infractorii cibernetici pentru atacuri asupra companiilor, potrivit raportului Kaspersky Lab Spam si phishing in 2018. Raportul arata ca infractorii cibernetici au recurs la mai multe trucuri in 2018, avand 120 de milioane de tentative de atacuri prin e-mail-uri. Infractorii au facut si mai multe eforturi pentru a imita mesaje autentice de business si au pretins ca reprezinta mari companii de tehnologie. De asemenea, au profitat de politicile globale, cum ar fi GDPR. Pentru a nu deveni victime, companiile ar trebui sa se asigure ca sistemele de e-mail au o protectie speciala impotriva acestor tehnici. Detalii »

26.06.2018

Incepand cu 25 mai, in toate tarile din UE, fara nicio exceptie, se aplica noul regulament GDPR (general data protection regulation), care aduce modificari importante legate de prelucrarea datelor cu caracter personal. Pentru multi operatori de date, obligativitatea implementarii GDPR a venit ca un trasnet. Fara sa inteleaga, de fapt, ce prevede regulamentul si tentati sa-l interpreteze in mod rigid si excesiv, acestia s-au speriat de amenzile mari, cu toate ca nu acesta este scopul GDPR. Despre cum schimba GDPR procesul de recrutare si care sunt noile drepturi ale candidatilor, wall-street.ro a stat de vorba cu Adrian Stanciu, CEO Smartree si Marcela Dorin, Data Protection Officer (DPO) Smartree. Detalii »

06.06.2018

Recrutarea viitorilor angajati din cadrul companiei este o bataie de cap pentru multe organizatii in mod curent, pe fondul lipsei fortei de munca. Pe langa presiunea de a gasi candidatii potriviti, organizatiile trebuie sa faca acum demersuri sa se alinieze la normele GDPR, regulament care se aplica din 25 mai 2018 si in tara noastra. Detalii »

21.05.2018

Regulamentul GDPR va fi implementat in tara noastra incepand cu 25 mai. Pana atunci, am vorbit in cadrul unei emisiuni "Ziua Zero" cu Ana-Maria Udriste. Detalii »

08.02.2018

GDPR (Regulamentul General privind Protectia Datelor) va intra in vigoare pe 25 mai 2018, entitatile juridice care prelucreaza date cu caracter personal in activitatile lor avand mai putin de patru luni pentru a se conforma reglementarilor. Despre cele mai importante aspecte din acest proces am stat de vorba cu Sergiu Sechel, consulant pe partea de digitalizare si risk management in cadrul EY Romania. Detalii »


NEMO Express, bresa MAJORA de securitate: AWB-urile clientilor, "la liber" [DREPT LA REPLICA]

NEMO Express, bresa MAJORA: AWB-urile clientilor, "la liber"

09.08.2019 in IT & Media » IT & C

... in timp ce jucatori precum DPD, Urgent Cargus sau DHL au actionariat strain. Ce spune expertul in GDPR – avocat Ana-Maria Udriste, Avocatoo.ro In cazul de fata vorbim, pe de o parte,...

O noua banca din Romania ar putea fi sanctionata pentru nerespectarea regulamentului GDPR

O noua banca din Romania ar putea fi sanctionata pentru GDPR

29.07.2019 in Investitii » Finante - Banci

... au ajuns pe email-urile altor persoane, incalcandu-se astfel, chiar daca nu voit, legislatia GDPR. "Incidentul a afectat un numar mic de polite de asigurare de locuinta care contin pe...


Comentarii despre gdpr

Opinia cititorilor nostri este importanta pentru noi, Wall-Street incurajand publicarea comentariilor voastre. Pe site urmeaza sa isi gaseasca locul numai comentariile pertinente, on-topic, prezentate intr-un limbaj civilizat, fara atacuri la persoane / institutii. Ne rezervam dreptul de a elimina orice comentariu care nu corespunde acestor principii, precum si de a restrictiona accesul la comentarii utilizatorilor care comit abuzuri grave sau repetate.

Articole noi despre Gdpr

Persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR

Persoanele fizice nu pot fi amendate conform GDPR

24.07.2019 in Business » Legal Business

Alte articole despre gdpr


Gdpr - Pagina 1 din 2

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile