Evertoys e un startup romanesc care functioneaza ca un Netflix pentru piata de jucarii din Romania. Compania imprumuta jucarii copiilor, iar acum a primit si o investitie.

Evertoys e un startup romanesc care functioneaza ca un Netflix pentru piata de jucarii din Romania. Compania imprumuta jucarii copiilor, iar acum a primit si o investitie.

Evertoys, un startup de pe piata de jucarii din Romania lansat in 2016, semneaza un contract de investitie de tip seed cu Sparking Capital, un fond romanesc de tip Business Angel specializat in sustinerea startup-urilor din domenii precum marketplace, food-tech, agri-tech, retail-tech, health-tech, digital transformation.

Tiberiu Lupu, fondator Evertoys, si Vlad Panait, fondator al Sparking Capital, au fost invitatii nostri la emisiunea "Ziua Zero"

Evertoys este un startup care inchiriaza jocuri si jucarii printr-un model de business de tip abonament. De principiu, un fel de Netflix pentru jucarii. In 2017, Evertoys a reusit sa creasca de 6 ori cifra de afaceri fata de anul precedent. Prin parteneriatul cu Sparking Capital, Evertoys isi propune sa accelereze tractiunea companiei, estimand o crestere a cifrei de afaceri cu un multiplicator de 20 in urmatorii 3 ani.

Performantele Evertoys in Romania

"Evertoys e un Netflix pentru jucarii. E o biblioteca de jocuri si jucarii. Imprumutam, ne-am indepartat de modelul clasic de vanzare cumparare. Copiii se plictisesc repede si pun presiune pe parinti“, a spus Tiberiu Lupu.

„Eu si partenerii mei ne-am cunoscut la un program de master. In cadrul cursului de antreprenoriat, ca livrabil am avut un business plan si un pitch. Business plan-ul e a acestei afaceri, Evertoys. Profesorul nostru de atunci ne-a pus sa-l prezentam intr-un fel de Arena Leilor improvizata. Modelul e de inspiratie germana.“, isi aminteste Lupu.

La nivel de performanta, Evertoys a avut un start bun, dar vor sa accelereze cresterea.

„Intr-un an s-au abonat 500 de clienti, iar acum avem 200 de abonati activi. Oamenii au reactionat foarte bine, chiar am fost surprinsi de reactiile oamenilor cu care am vorbit. Multi au zis "De cand va asteptam!" a fost cea mai buna reactie pe care am primit-o.“, a spus Tiberiu Lupu.

Exista 3 tipuri de abonamente, in functie de pret, cu diferite variante de pret. Imprumutul este lunar, dar jucariile pot fi tinute oricat. In momentul abonarii se inregistreaza un card bancar, iar comanda se face pe platforma Evertoys. Livrarea se face prin curier si la fel si schimbul, daca un copil doreste alte jucarii.

Perioada medie de imprumut pe platforma este de o luna - o luna jumatate. Perioada de ramanere in franciza e mai mare, pana spre 7 luni chiar, timp in care schimba si jucariile.

„Copiii se pot juca cu jucariile noastre ca si cum ar fi ale lor. Noi preluam orice risc de stricaciune sau piese lipsa. Incercam sa prevenim pierderea pieselor, avand piese de schimb, dar si din alegerea buna a jucariilor, din materiale foarte faine.“

De ce a investit Sparking Capital?

„Compania are un model de business inovator. Se pozitioneaza diametral opus de restul pietei de jucarii. Asta urmarim la business-urile la care investim, sa aiba un punct de diferentiere si un potential de crestere si de scalare pe viitor.“, a explicat Vlad Panait.

„O mare parte din investitie se va duce catre marketing pentru a creste notorietatea marcii si tractiunea afacerii. O alta componenta se va duce in zona de IT, dezvoltarea unui app si integrarea de platforme in site, dar si in stocul de jucarii.“, mai spune investitorul.

„Piata are o crestere foarte mare, de doua cifre. Ne-am uitat si la comparatiile cu celelalte tari din Europa Centrala si de Est, care sunt mai avansate. Valoarea pietei de jucarii, raportat la numarul de copii, e la jumatate in Romania fata de Polonia sau Cehia. Piata nu va recupera diferentele imediat, dar exista potential de crestere. Acesta e unul dintre lucrurile care ne-au facut sa ne uitam la aceasta piata.“, a mai spus angel investorul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri