Amazon angajeaza 650 de oameni la Bucuresti. Ce pozitii cauta gigantul american?

Amazon si Amazon Web Services (AWS) inaugureaza oficial noul sediu si Centru de Dezvoltare si Tehnologie din Bucuresti, creand peste 650 de locuri permanente in domeniul tehnologiei cat si in mediul corporate. Acestea se adauga celor 1.000 de locuri de munca pe care compania le are deja, la Iasi.

Lucian Vornicu, managing director Amazon Romania, subliniaza ca gigantul american a investit in cei 13 ani de prezenta in tara peste 100 de milioane de euro. Noul sediu, din Pipera, are o suprafata de 11.300 de metri patrati.

“De ce Bucuresti? Datorita talentului si pasiunii inginerilor romani. Vom atrage studenti si vom colabora in acest sens cu universitati de prestigiu, precum Politehnica, oferind viitorilor ingineri de acolo oportunitatea de a lucra cu cele mai bune tehnologii”, spune Adrian Stanciu, senior manager AWS Bucuresti.

Compania angajeaza specialisti lingvisti si ingineri software – de la incepatori pana la seniori, oferind “salarii si beneficii atractive”.

“Cautam ingineri cu spectru larg de experienta – absolventi pana la experti, oameni care cauta sa inteleaga nevoile clientilor, propun si implementeaza solutii pentru a adauga valoare”, spune Adrian.

“Ce facem, efectiv in Romania? Cautam sa formam echipe care dezvolta tehnologii software de virtualizare, securitatea cloud-ului, dezvolta unelte care opereaza la scala pe Amazon Elastic Compute Cloud”.

Chris Schaleger, director dezvoltare software AWS subliniaza ca piata talentelor pe aceste tehnologii este destul de mica, asa ca este normal “sa fii prezent acolo unde ai oportunitatea de a creste aceste talente. Si Bucuresti este o zona foarte buna”.

Pe langa AWS, tot la Bucuresti se va lucra pe construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa.

Pe langa beneficiile salariale, viitorii angajati ai sediului Amazon din Pipera vor primi asigurare privata de sanatate si asigurare de viata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri