Primaria Sectorului 3 a lansat o aplicatie prin care cetatenii pot sesiza problemele administrative cu care se confrunta. Aplicatia, numita „Primaria Sectorului 3”, a costat administratia locala 90.000 de lei, fiind inregistrate, pana acum, 600 de reclamatii, a declarat, vineri, primarul Robert Negoita, in cadrul unei intalniri cu presa.

In cadrul aplicatiei exista mai multe tipuri de sesizari, precum: parcari, parcari neregulamentare, spatii verzi/parcuri, alei/trotuare, strazi, taxe si impozite, salubritate, constructii/lucrari neautorizate, organizare santiere si altele.

Robert Negoita explica ca durata de rezolvare a unei probleme difera. Spre exemplu, in cazul unui gard defect se poate interveni mai usor decat in cazul reparatiei unei gropi, unde dureaza o luna doar documentatia pentru acoperirea gropii.

„O groapa in asfalt, daca e aparuta recent, doar sa le facem documentatia cu autorizatie de construire, cu avize, cu expertize, conform legii, ca asa e legea, proasta. Sa repar groapa dureaza jumatate de ora, cel mult, dar sa fac documentatia ca sa repar groapa dureaza cel putin o luna. Asa e legislatia. De cele mai multe ori ma costa mult mai scump, platesc mult mai mult ca sa fac documentatia pentru repararea gropii decat ma costa repararea gropii in mod efectiv”, a explicat primarul Sectorului 3.

„Sistemul ne ajuta sa identificam mai repede si sa rezolvam problemele din teren. Noi acum incercam sa venim cu aparatul primariei din spate si cu cei care ne acorda servicii din toate zonele, astfel incat sa si putem sa raspundem. Va dura ceva timp pana sa ajungem sa raspundem in timp optim, adica intr-o zi, doua, trei sa fie rezolvata problema”, a adaugat Negoita.

Aplicatia este disponibila pentru android si iOS. Cetatenii isi pot face cont folosind adresa de mail si numarul de telefon. Dupa ce trimit sesizari vor primi notificari cand acestea au fost inregistrate si rezolvate.

Prin intermediul aplicatiei, solicitarile cetatenilor sunt preluate direct de compartimentul responsabil din cadrul primariei. Utilizatorii pot urmari permanent stadiul sesizarilor atat prin notificarile primite prin e-mail, cat si in aplicatie, dar si pe harta web.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri