GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, aloca noi investitii in valoare de 310.000 euro pentru extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, inaugurat la inceputul anului 2016.

GTS Telecom anunta o noua serie de investitii in dezvoltarea centrului de date de la Cluj Napoca, la aproape doi ani de la inaugurarea acestuia, prin dublarea amprentei de colocare, ajungand astfel la o suprafata totala de 210 metri patrati. Investitia in acest al doilea centru de date GTS Telecom din Romania depaseste astfel suma de 1 milion de euro.

„Gradul de ocupare actual precum si cererile clientilor nostri pentru servicii livrate in centrul de date din Cluj Napoca ne-au determinat sa ne concentram in continuare pe dezvoltarea si extinderea acestuia. Odata cu inaugurarea sa in 2016, doua dintre cele mai importante provocari pentru noi au fost reprezentate de echiparea acestuia la cele mai inalte standarde, precum si asigurarea unor servicii de telecomunicatii de inalta calitate, cu care sunt deja obisnuiti clientii nostri. De aceea, am decis sa extindem capacitatea amprentei care sa permita companiilor crearea unui Disaster Recovery Center propriu in facilitatea oferita.” a mentionat Razvan Stoica, director general al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat in complexul Liberty Technology Park, dispune acum de o suprafata totala de colocare de 140 metri patrati, echipata cu 60 rack-uri, iar sistemul de generatoare asigura o solutie redundanta de tip N+1. Aceasta investitie sporeste disponibilitatea operationala a mediului de colocare, asigura legaturi de date versatile de orice capacitate, ofera o accesibilitate extrem de generoasa, precum si valori exceptionale pentru timpul de raspuns la solicitarile clientilor si termenul de implementare in spatiul de colocare a echipamentelor existente. Operarea a doua centre de date amplasate pe falii tectonice diferite, situate la peste 300 kilometri distanta si care gazduiesc doua platforme de cloud independente, precum si solutiile redundante de comunicatie intre acestea permit designul si implementarea unor solutii complete de tip Backup si Disaster Recovery.

„Ne bucuram deja de un interes ridicat din partea unor companii importante din domeniul IT, iar acest fapt ne incurajeaza sa privim cu optimism catre viitor.” a spus Sorin Draghici, Sales Director GTS Telecom.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri