Noul sediu SF al Zitec: unde nicio companie romaneasca n-a mai tintit

Alex Lapusan, CEO si fondator al companiei de IT Zitec, este fara doar si poate unul dintre cei mai „geek” antreprenori din Romania. Pasionat de Star Trek, Dune, Star Wars si benzi desenate, Alex a tintit catre stele, „unde nicio companie romaneasca n-a mai mers”, organizand un nou spatiu de lucru pentru cei circa 120 de angajati ai sediului din Bucuresti. Investitia in noul sediu s-a ridicat la circa 250 euro/mp, echivalentul a 450.000 de euro.

Noul sediu este situat in ansamblul de birouri Timpuri Noi Square. Noul sediu poate acomoda o echipa de pana la 190 de persoane intr-un spatiu neconventional, desfasurat pe o suprafata de 1.700 mp. Per total, compania are 162 de angajati, compania avand un sediu si la Brasov.

Amenajarea noului sediu a durat circa doua luni, renuntand la cel anterior, din Phoenix Tower. "Este complicat in Romania cand vrei sa faci un birou custom; a trebuit sa primim o multime de aprobari, ISU de exemplu au fost extrem...aproape exagerat de stricti!", spune Lapusan.

Dupa investitia de 1,7 milioane de euro a Dante International (eMag) din 2017 si peste 600 de proiecte derulate pentru clienti din 15 tari, Zitec estimeaza pentru anul acesta afaceri de circa 6,4 milioane de euro, in crestere de la 5 milioane de euro in 2017.

Compania isi propune sa creasca in continuare echipa, atat in Bucuresti cat si la Brasov. Totodata, va continua sa investeasca in startup-uri internationale, compania urmand sa anunte "ceva foarte interesant in luna august". Motivul principal al plecarilor din tara al IT-istilor si nu numai este cel ce tine "de tara, de economie, de climat, per total", spune Alex Lapusan, referindu-se la balbele guvernantilor care, in ultimul an si jumatate, nu au facut practic nimic pentru evolutia economica si sociala.

"La urmatoarele alegeri in mod sigur cei din IT se vor prezenta la urne, mai ales ca au fost afectati direct", considera Alex Lapusan.

Noul sediu SF

Universul science fiction si spatiul cosmic sunt motivele principale pe care Zitec le-a folosit in design-ul noului birou. Echipa si-a dorit ca noul spatiu de lucru sa transpuna in elemente de decor ambitia de a creste prin inovatie si curajul de a explora teritorii necunoscute. Indiferent ca vorbim de tehnologie, muzica, cultura science fiction sau univers, in noul sediu Zitec se regasesc simboluri indraznete care subliniaza autenticitatea din abordarea proiectului.

Contractul a fost semnat pe 5 ani, "speram sa stam mai mult de atat".

In conceptul noului birou au fost folosite elemente caracteristice pasiunilor comune impartasite de echipa: literatura, filmele science fiction si muzica. Conceptul a fost realizat de studioul de arhitectura Prographic, iar elementele grafice au fost concepute intern, de catre echipa de Graphic Design a Zitec. Ilustratiile din spatiile de intalnire au fost desenate de catre Andrei Moldovan, desenatorul revistei “Harap Alb continua”, si Bogdan Chelaru, desenator al benzii desenate “Tinerete fara batranete”.

Citeste si:
Zitec raportează venituri de 10,5 milioane de euro în 2020
Zitec raportează venituri de...

Printre elementele de decor inedite se numara spatiile dedicate momentelor de relaxare, de citit sau pentru o simpla pauza, la care se adauga o zona verde cu hamac si muschi decorativi naturali, precum si o salina cu sare romaneasca de Praid, decorata cu sare de Himalaya.

“Spatiul in care ne petrecem o mare parte din zi este foarte important pentru noi. Pe de o parte cautam eficienta lucrului in echipa, iar pe de alta parte ne dorim un mediu care sa incurajeze creativitatea. Astfel, amenajarea unui birou care sa raspunda pasiunilor si preocuparilor colegilor, dar si nevoilor de business este o investitie importanta si pe termen lung in echipa noastra. Nu in ultimul rand, am reusit sa includem elemente inovatoare, pastrand eficienta unei cladiri moderne”, spune Alexandru Lapusan.

Timpuri Noi Square este unul dintre cele mai noi si mai importante proiecte urbane din Capitala, ce beneficiaza de o amenajare flexibila, datorita etajelor inalte, aportului sporit de lumina naturala si sistemelor de ventilatie cu 100% flux de aer proaspat, cu acces direct la statia de metrou Timpuri Noi si facilitati complete pentru biciclisti.

Citeste si:
Primul proiect de birouri din România ce primește certificarea...
Timpuri Noi Square devine...

Pentru mutarea in noul sediu, Zitec a colaborat cu societatea de avocati bpv GRIGORESCU STEFANICA pentru negocierea contractului de inchiriere, in timp ce conceptul de amenajare a fost implementat de echipa Mobexpert Office si coordonat de compania de consultanta imobiliara JLL, prin departamentul de Project & Development Services. In 2018, compania a cofondat InstantFactoring.com, un startup care transforma facturile in lichiditati. Cifra de afaceri a startup-ului a depasit deja 500.000 de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri