Fie ca vorbim despre atacuri de tip phising prin care va sunt furate datele de autentificare sau fisiere malitioase pe care le downloadati din surse neverificate si care va compromit telefonul, amenintarile din online sunt multipe indiferent de dispozitivul pe care il folositi. Pentru un plus de siguranta, puteti descarca unul dintre acesti antivirusi de telefon care sunt gratuiti.

Antivirus pentru telefon: 3 aplicatii care iti ofera mai multa protectie impotriva hackerilor

De la functiile standard de monitorizare a activitatii aplicatiilor pana la fotografii realizate in momentul in care o persoana straina va acceseaza telefonul, un antivirus pentru telefon poate fi cel mai bun prieten al vostru in lupta cu hackerii si cu hotii. Va prezentam mai jos 3 aplicatii gratuite disponibile atat pentru Android cat si pentru iOS.

Avira Mobile Security

Antivirus pentru telefon

sursa foto: Piotr Swat / Shutterstock.com

Produsele electronice pentru...
Citeste si: Produsele electronice pentru varstnici, o piata de 1 mil. euro

Antivirusul nemtesc Avira este unul dintre cele mai eficiente solutii pentru cei care vor sa isi protejeze desktop-ul de atacuri cibernetice. De asemenea, Avira Mobile Security, versiunea dedicata telefoanelor poate fi un gardian de nadejde al dispozitivului vostru, chiar daca nu are acelasi mod de operare ca in cazul solutiei dedicate calculatoarelor, conform techradar.com.

Antivirusul pentru telefon al celor de la Avira face o treaba buna in ceea ce priveste protejarea impotriva atacurilor de tip phising, prin care hackerii incearca sa va fure datele de autentificare de pe site-urile pe care le accesati folosind pagini web extrem de similare cu acestea.

Optiunea “Identity Safeguard” scaneaza automat adresele de email cu care intrati in contact pentru a vedea daca au fost compromise si va alerteaza in cazul unei brese de securitate. Functia “Contacts Backup” are un mecanism care are grija sa nu va pierdeti contactele din telefon, trimitandu-va un email cu acestea sau salvandu-le direct in Google Drive sau Dropbox.

Dincolo de aceste caracteristici, antivirusul de telefon al celor de la Avira are si o serie de mecanisme ce analizeaza memoria dispozitivelor si va trimite rapoarte detaliate privind activitatea acestuia. Antivirusul este gratuit atat pentru Android cat si pentru iOS.

Lookout: Security and Identity Theft Protection

Antivirus pentru telefon

7 aplicatii pentru telefonul...
Citeste si: 7 aplicatii pe care trebuie sa le ai in telefonul tau

sursa foto: Sharaf Maksumov/ Shutterstock.com

Lookout este un antivirus pentru telefon ce va ofera patru straturi de protectie impotriva atacurilor cibernetice. Mecanismele din spatele solutiei va monitorizeaza aplicatiile in cautarea activitatii suspecte si va alerteaza in cazul in care va conectati telefonul tau la un wi-fi compromis.

De asemenea, tehnologiile impotriva furtului oferite de catre antivirusul pentru telefon Lookout includ localizarea dispozitivului, un sistem de alarma ce functioneaza chiar daca dispozitivul este pe silent. In plus, optiunea de backup are grija sa nu va pierdeti contactele si pozele din telefon.

Antivirusul Lookout este gratuit atat pentru Android cat si pentru iOS.

McAfee
Antivirus pentru telefon

Antivirusul pentru telefon McAfee s-ar putea sa nu va surprinda cu functionalitatile sale. Optiuni precum anti-furt, backup al contactelor si stocarea sigura a fisierelor sunt intalnite in cazul si altor produse. Insa, nu te lasa pacalit de acesta, aplicatia este mult mai interesanta decat credeti.

Optiunea Media Vault va poate stoca fotografiile si filmarile, criptandu-le automat in aplicatie, oferindu-va posibilitatea de a accesa fisierul respectiv prin intermediul autentificarii biometrice. Sistemul anti-furt are caracteristicile standard intalnite si in cazul altor produse, insa vine si cu o optiune numita “CaptureCam” ce va fotografia cu camera telefonului pe oricine incearca sa intre in fisiere, iar fotografia va va fi trimisa pe mail.

In plus, antivirusul va permite o stergere a contactelor din telefon in cazul in care acesta este furat si un indicator al bateriei ce iti permite sa verifici nivelul acestuia de pe alte dispozitive.

Antivirusul este gratuit atat pentru iOS cat si pentru Android.

OnePlus 6: Ce trebuie sa stii...
Citeste si: OnePlus 6: Ce trebuie sa stii despre varful de gama al chinezilor

Sursa foto: By Gorodenkoff / Shutterstock.com