Pentru al doilea trimestru consecutiv, Grupul Lenovo a inregistrat o crestere anuala a veniturilor de doua cifre. Venitul grupului a crescut cu 19% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 11,91 miliarde de dolari. Compania a raportat un profit inainte de impozitare de 113 milioane de dolari, o crestere de 182 milioane de dolari comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, evolutie care se datoreaza imbunatatirii profitabilitatii pe toate segmentele de business.

„Ca urmare a strategiei de business pe trei piloni, toate segmentele de business au raportat imbunatatiri semnificative, atat in ceea ce priveste veniturile cat si profitabilitatea. Lenovo a intrat intr-o faza de accelerare, grabind transformarea strategiei de business si imbunatatind ritmul de crestere a performantei businessului”, a declarat Yang Yuanqing, Chairman si CEO Lenovo.

Cu rezultatele din primul trimestru fiscal, Lenovo intra intr-o noua etapa de crestere, datorita progresului semnificativ inregistrat de procesul de transformare si se concentreaza pe strategia de „transformare inteligenta”. Pasii realizati de Lenovo pentru consolidarea principalelor linii de business intr-o structura integrata, precum si focusul pe generarea de venituri dinamice, dau rezultate semnificative rapid, spun reprezentantii companiei.

Divizia Intelligent Devices Group, creata trimestrul trecut prin integrarea diviziilor Personal Computer and Smart Devices Group si Mobile Business Group, este sustinuta de sinergia platformelor si resurselor comune si a inregistrat o crestere solida a veniturilor, de 14% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la o valoare de 9,95 miliarde de dolari.

De asemenea, divizia Data Center Group (DCG) a inregistrat venituri de 1,6 miliarde de dolari, cu 67,8% peste valoarea din aceeasi perioada a anului trecut, acesta fiind al treilea trimestru consecutiv in care raporteaza cresteri de doua cifre ale veniturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri