ANIS - Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii lanseaza programul „Bursele ANIS” prin care sprijina cadrele universitare tinere cu noua burse in valoare de 5000 de euro fiecare. Sponsorii primei editii a programului sunt: Atos, Adobe, Bitdefender, Cornerstone Technologies si Softelligence.

Obiectivul programului consta in stimularea abilitatilor de predare ale cadrelor didactice tinere din mediul universitar si, in acelasi timp, incurajarea eforturilor de actualizare si modernizare a temelor cuprinse in curricula de specialitate, in vederea acoperiri decalajului dintre progresul tehnologic si continutul curent al programei universitare si pentru a creste interesul studentilor.

Programul este administrat de un Comitet din care fac parte reprezentanti atat ai industriei de tehnologie, cat si ai celor mai puternice centre universitare din Romania: Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara. Comitetul a identificat cinci specializari cheie pentru viitorul industriei tech din Romania, care vor fi promovate in aceasta editie a „Burselor ANIS”: Big Data, Security, AI/ Machine Learning, Fintech, Health Tech.

„Am lansat programul „Bursele ANIS” stiind ca performanta industriei tech si dezvoltarea companiilor sunt strans legate de impactul si de rezultatele sistemului educational, care in ultimii ani inregistreaza lipsuri majore. Tot acest decalaj se reflecta in presiunea din ce in ce mai mare de pe piata fortei de munca, in conditiile unui bazin de talente limitat. De aceea, educatia este una dintre prioritatile strategice pe care ANIS si le propune pentru dezvoltarea pe termen mediu si lung a industriei de tehnologie din Romania”, declara Catalina Dodu, VP Education Lead ANIS.

Pentru a se putea inscrie la „Bursele ANIS”, candidatii trebuie sa aiba varsta de pana in 40 de ani, sa detina titlul de doctor si cel putin gradul didactic de lector universitar. Acestia trebuie sa propuna un curs pe o tema de actualitate, din domeniile cheie din program, care se incadreaza in cel putin una dintre urmatoarele categorii: este un curs nou, care nu s-a mai predat in facultatea respectiva sau a fost introdus in ultimii doi ani; actualizeaza in proportie de cel putin 50% programa unui curs existent sau a fost actualizata in ultimii doi ani; foloseste metode de predare inovative care nu au mai fost folosite pentru predare in facultate a cursului respectiv. De asemenea, cursul propus trebuie sa fie cuprins in planul de invatamant al universitatii.

Inscrierea proiectelor se face pana la sfarsitul lunii septembrie, iar din octombrie va incepe evaluarea acestora, printr-o prezentare sustinuta de candidat, urmata de un interviu. Potrivit reprezentantilor ANIS, bursele sunt o recompensa din partea industriei pentru eforturile depuse de cadrele didactice. Acestea se acorda o data pe an, ca urmare a procesului de evaluare si nu sunt incompatibile cu alte forme de recompensare primite de acel cadru didactic.

Programul „Bursele ANIS” se va derula anual, avand ca obiective pe termen lung diversificarea curriculei la mediul universitar pentru specialitati legate de industria tech, crearea de noi competente si abilitati ale absolventilor si cresterea numarului de absolventi la aceste specializari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri