O echipa de arhitecti romani si-a propus sa contribuie la construirea oraselor verzi prin amplasarea de Green Spots, statii de incarcare pentru dispozitive mobile care transforma energia solara in energie electrica.

Aceste panouri solare cu design futurist vor fi amplasate stradal si vor folosi doar energia regenerabila, fara a fi racordate la reteaua electrica.

Desi totul pare proiectat intr-un viitor indepartat, la sfarsitul lunii octombrie proiectul Green Spots va fi lansat oficial. In spatele proiectului se afla Triptic Studio, creatorii Green Spots.

Triptic Studio este un birou de arhitectura si amenajari interioare cu o structura multidisciplinara. Membrii fondatori sunt arhitectii Aurel Basuc si Adrian Tutuianu, impreuna cu Cristian Danciu, un business developer cu background in investitii. In ultimii 5 ani, firma s-a dezvoltat sustenabil, crescand de la 3 la 10 angajati. Triptic Studio dezvolta proiecte in domeniul retail, rezidential, industrial, agribusiness, horeca si entertainment.

In ultimul an, tinerii au pus bazele unui hub de arhitectura in care sunt prezente toate specialitatile: de la proiectare de arhitectura, la proiectrare de structura, proiectare de instalatii si securitatea la incendiu. Astfel, oferim o abordare de "one stop shop", unica pe piata din Romania

Cum le-a venit ideea implementarii acestor statii green de incarcare

“Acum doi ani eram undeva la Piata Universitatii cautand un taxi pentru a ajunge la o intalnire programata. Din pacate, am ramas fara baterie la telefon, niciun taxi nu oprea sa ne ia, iar in nevoia disperata de baterie pentru a face o comanda, am intrat intr-o cafenea, care, surpriza, avea toate cele 2 prize ocupate. Asteptarea ne-a costat o ora de intarziere la intalnire. A fost momentul in care ne-am dat seama ca ar trebui sa facem ceva in privinta asta. Nu ar fi bine daca am avea pe strada incarcatoare de telefoane ca in aeroport?”, se intreaba, retoric, tinerii.

Asadar, au pornit acest proiect ca raspuns la o necesitate identificata la nivelul orasului.

In primul rand, vor incepe amplasarea statiilor de incarcare in zonele aglomerate de tip parcuri, piatete, spatii comune in exteriorul cladirilor de birouri si bulevarde/strazi principale, zone in care oamenii pot sta sa isi bea cafeaua la una din mesele statiilor de incarcat si sa isi incarce tabletele sau telefoanele.

“In ceea ce priveste protejarea acestora de catre vandali, bineinteles ca daca vrei sa distrugi ceva, oricat de antivandalizare ar fi acel ceva, tot poate fi deteriorat intr-un fel sau in altul. Nu o sa ne supere putina culoare, zgarieturi sau urme de picioare pe banci sau stalpi.
Oricum, statiile pot fi echipate cu sisteme de supraveghere video”, asigura ei.

Pretul produsului standard va incepe undeva de la 5.000 de euro si poate creste in functie de bugetul si nevoile clientului.

“Acesta poate fi echipat cu WiFi si cu sisteme de supraveghere video. Incarcarea este gratuita insa costurile investitiei pot fi amortizate in timp din veniturile generate de panourile publicitare integrate”.

In ce orase si zone vor fi amplasate

Antreprenorii isi propun ca pana la jumatatea lui 2019 sa fie prezenti in cel putin 6 orase din Romania.

“Anul acesta, prin intermediul festivalului Untold, am reusit sa ajungem in centrul Clujului cu 3 instalatii, urmand ca in 2019 sa facem tot posibilul sa ne extindem si in Bucuresti, Constanta, Timisoara, Alba Iulia si Iasi”.

Statiile de incarcare sunt realizate/produse la Braila impreuna cu partenerii lor de la Green Yard.

“In cursul acestui an am primit si o finantare prin programul Start-Up Nation si am reusit sa ne utilam atelierul de productie si birourile cu echipamente si softuri, astfel reusim sa tinem sub control atat costurile cat si detalierea produselor, facand Green Spots un produs 100% romanesc”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri