Varful de lance Huawei Mate 20 Pro s-a lansat astazi, intr-un eveniment gigant la Londra, la care au participat mii de pasionati de tehnologie, retaileri, jurnalisti si bloggeri. Huawei Mate 20 Pro este, fara doar si poate, unul dintre cele mai competitive terminale mobile de pe piata – la un pret pe masura.

Huawei Mate 20 Pro - specificatii

Ecranul are 6,39 inci, 2K+, 3120x1440, curbed OLED. Latimea terminalului este de 72,3 mm, sub 75,7 mm al iPhone XR si sub iPhone Xs Max – 77,4 m. “Practic, telefonul are un design compact, desi are ecran mare; se potriveste perfect in mana ta”, spun oficialii Huawei. Grosimea telefonului este de 2,3 mm.

Compania a introdus “10 level Dynamic pressure sensing (DPS)”. Practic viteza de deschidere a telefonului a crescut cu 30%, fata de generatia interioara.

Totodata, telefonul are un nou card de stocare, NM Card, facand trecerea de la Micro SD, tehnologie veche de 15 ani.

Terminalul mobil are dual speaker, acestea fiind insa invizibile, “ascunse” in jack-ul USB. Huawei Mate 20 Pro ofera protectie conform standardului IP68.

Camera foto este rezistenta la praf, este durabila si nu poti lasa (cu usurinta) amprente pe ea.

Hardware - 8 core CPU, 10 core GPU, filmeaza 4K video, HiFi audio, smartphone-ul avand 6,9 miliarde tranzistori.

Performanta CPU a crescut cu 75%, eficienta CPU crescand cu 58%, GPU cu 178%. Terminalul raspunde cu aproape 50% mai rapid la comenzi. “La instalarea aceleiasi aplicatii, am generat un rezultat mai bun cu 1 secunda fata de ultimul model iPhone!”.

Phableta Huawei Mate 20 Pro va avea un pret pe masura – varianta cu 6GB de RAM si 128GB memorie interna: aproximativ 1.135 euro, echivalentul a circa 5.200 de lei.

Bateria a fost upgradata la 4200 mAh, de la 4000, modelul anterior. Acest lucru duce la 33% mai multa baterie decat Galaxy S9+, spun oficialii companiei. Viteza de incarcare este “cea mai rapida”, la 40W. Super charging = 30 de secunde se incarca 1% din baterie.Practic, telefonul se incarca cu 440% mai repede decat iPhone Xs Max.

Totodata, compania introduce si wireless quick charge la 15W. Incarcarea wireless este mai rapida cu 70% fata de incarcarea wireless a iPhone Xs Max.

Compania a introdus si prima incarcare wireless pe spate (Wireless Reverse Charge), adaugand inca 40 de minute de baterie, la nevoie.

Huawei Mate 20 Pro are conectivitate 4,5 G; antena a crescut in performante – 120% performanta comparat cu iPhone Xs Max.

Camera foto a Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro are triple camera pe spate, si scanner in-display pe fata; astfel, acest telefon devine primul premium mainstream smartphone pentru compania chinezeasca, aflata in top 3 jucatori pe piata din Romania.

“Este cea mai sofisticata camera foto! Are trei camere – de 40 (27 mm), 20 (16 mm) si respectiv 8 MP, cu zoom de 3x”. Mate 20 Pro este cu 125% mai mare decat iPhone Xs Max.

Compania a pus accent pe fotografia de noapte, modul “night”, dar si pe modul Super HDR, pentru fotografii clare, si ultra wide range exposure pentru a surprinde cat mai multa imagine intr-o singura fotografie.

Totodata, lumina de background noaptea poate fi transformata in mici…inimi – “ceva magic, frumos”, comenteaza oficialii Huawei. Camera permite zoom hibrid de 5x, pentru a pastra cat mai mult claritatea.

Telefonul functioneaza 2 metri sub apa, timp de 30 de minute. Totodata, terminalul are un AI puternic, care invata efectele preferate folosite – “ca la Hollywood!”, exclama reprezentantii companiei. Tot cu procesorul AI poti sa “tai” culori din imagine, pentru a crea poze si clipuri diferite.

Terminalul vine in culorile emerald green, midnight blue, negru, pink gold, twilight.

Camera dorsala are 24 de MP, pentru selfie-uri mai reusite, inclusiv in lumina redusa.

Un alt feature interesant este scanarea 3D a obiectelor - practic rotesti telefonul in jurul obiectului, si telefonul scaneaza constant. Odata scanat, modelul 3D poate fi creat pe telefon. Mai mult, obiectul astfel creat, poate fi "plasat" prin AR pe alte suprafete.

Prin modelare 3D, de exemplu, poti afla cate calorii contine un produs, in functie de dimensiuni - mancarea este recunoscuta de catre camera.

Fisierele pot fi transferate pe PC, alte terminale mobile, dar si Mac. Mai mult, daca ai laptop Huawei de ultima generatie, poti transfera pozele doar prin apropierea terminalului de laptop.

Terminalul ruleaza pe Android 9 Pie.

Huawei Mate20 X

Huawei Mate20 X este un terminal cu ecran gigant, de 7,2 inci; acesta are si performante mai mari si performante ridicate. Ecranul mai mare duce la cresterea productivitatii - pentru eMail, Office sau Powerpoints.

Totodata, compania a introdus si Huawei M-Pen, cu 4096 niveluri de presiune.

Huawei Mate20 X are o baterie de 5000mAh. Telefonul permite cu 3 ore de gaming mai mult comparat cu iPhone Xs Max. Totodata, video dureaza cu 10% mai mult decat acelasi terminal al Apple. Racirea terminalului se face prin asa-zisul Vapor Chamber, de 20 de ori mai eficient decat metodele traditionale, sustin oficialii companiei chinezesti. Acest lucru implica racirea mai eficienta a terminalului, ducand si la un consum mai mic de baterie.

Bass-ul terminalului este cu 120% mai bun decat a iPhone Xs MAx, conform oficialilor companiei. Rezolutia este de 1080 p. In gaming, bateria tine 6,67 ore, comparat cu 3,03 ore in cazul Nintendo Switch.

Huawei Watch GT

Compania a lansat de asemenea si ceasul Huawei Watch GT, de grosime 11,8 mm, avand arhitectura double chip, consumand cu 80% mai putina energie. Autonomia atinge 2 saptamani, comparat cu sub o zi in cazul Apple Watch S4 sau 10 zile Garmin Fenix5 Plus.

Ceasul inteligent rezista la o adancime de 50 de metri sub apa, avand GPS-ul activat chiar si in acest mediu. Monitorizarea somnului se face in patru modalitati, recunoscand 6 probleme care pot aparea in timpul somnului.

Preturile terminalelor Huawei lansate in 2018

Pretul Huawei Mate 20 - 799 euro pentru 128 Gb
Pretul Huawei Mate 20 Pro - 1.049 euro pentru 128 Gb stocare - vezi oferta buna Orange pentru aceasta varianta Huawei 20 Pro, inclusiv la liber.
Pretul Huawei Mate20 X - 899 euro pentru stocare de 128 Gb

Huawei Watch GT - 199 euro varianta Sport si 249 Classic

La Orange gasesti Huawei Mate PRO 20 deja cu precomanda, la liber, la pretul special de 999,01 euro si la 399 euro c abonament Orange Me 45.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri