Posta Romana a inceput dotarea subunitatilor sale cu terminale POS. In prezent, 50 de subunitati postale din toata tara ofera clientilor posibilitatea sa efectueze plati cu cardul bancar. Alte 950 de oficii vor oferi aceasta facilitate, pana la finalul anului.

WALL-STREET.ro a fost prima publicatie care a anuntat, inca din 2015, ca Posta Romana urmeaza sa introduca plata prin POS. Tipic unei companii de stat romanesti, Posta Romana a intarziat doar...3 ani pana la implementarea efectiva a acestei facilitati.

Plata cu cardul se va efectua pentru o gama variata de servicii postale (vanzare de marfuri, timbre postale, timbre fiscale, timbre judiciare, mandate incasare facturi, trimiteri de corespondenta interna si internationala, trimiteri de colete interne si internationale, servicii postale express interne si internationale).

„De la preluarea mandatului de ministru al Comunicatiilor, prioritatea mea in ceea ce priveste Posta Romana a vizat deblocarea procesului de capitalizare. Astazi, cand aceasta importanta etapa de redresarea a celui mai mare operator de servicii postale din tara este in linie dreapta, putem sa ne canalizam toata atentia pe dezvoltarea si modernizarea Postei, pentru a veni in sprijinul tuturor romanilor care beneficiaza de serviciile acestei companii strategice pentru tara noastra”, a declarat Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

"Prin aceste investitii ne dovedim respectul pentru clientii nostri, fara de care Posta Romana nu ar exista, prin alinierea la tehnologiile curente, usurandu-le, astfel, relationarea cu angajatii de la ghiseele postale. Totodata, simplificam munca angajatilor nostri, oferindu-le conditii de lucru mai bune. Dupa capitalizarea recenta a companiei, Posta Romana este intr-un trend ascendent, lucru care se va vedea si pe parcursul anului viitor, in ceea ce priveste investitiile", a declarat Mircea Tudosie, directorul general al Postei Romane.

Terminalele POS se vor instala cu prioritate in subunitati postale informatizate din mediul urban, in mod etapizat, avand in vedere dimensiunea retelei Postei Romane si necesitatile de ordin tehnic (instalare echipamente, instruire salariati, service si mentenanta etc.).

Astfel, cetatenii pot beneficia de terminale POS in subunitatile din Bucuresti, Sibiu, Iasi, Timisoara, Cluj- Napoca, Craiova, Brasov, Constanta, Oradea, Targu Mures etc.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri