Mai multi actionari vor sa il dea jos pe Mark Zuckerberg de la sefia Facebook

Mai multe fonduri publice de investitii care detin actiuni in cadrul Facebook se afla in spatele unei propuneri care urmeste inlocuirea lui Mark Zuckerberg din pozitia de presedinte al companiei, din cauza felului in care acesta a gestionat scandalurile din ultimul timp.

Trezoreriile de stat din Illinois, Rhode Island si Pennsylvania se afla in spatele propunerii, alaturi de Trilium Asset Management si Scott Stringer, reprezentantul trezoreriei din New York. Aceasta ar urma sa fie votata la urmatoarea adunare anuala a actionarilor din mai 2019, conform nbcnews.com.

“Facebook are un rol semnificativ in societatea noastra. Compania are responsabilitatea sociala si financiara de a fi transparenta, de aceea cerem ca membrii board-ului sa fie independenti si raspunzatori pentru actiunile lor”, precizeaza Scott Stringer.

Zuckerberg ar detine aproximativ 60% din drepturile de vot, conform unei declaratii depuse in aprilie, iar eforturile anterioare de inlaturare a acestuia din functia de presedinte au esuat.

Fondurile de pensii din New York City detineau, la 31 iulie, aproximativ 4,5 milioane de actiuni Facebook. De asemenea, trezoreria din Pennsylvania detine 38.737 de actiuni, iar Trillium 53.000 de actiuni.

Recenta bresa de securitate anuntata de reteaua de socializare Facebook ar fi afectat circa 5 milioane de europeni din totalul celor 50 de milioane de conturi compromise, a precizat marti pentru AFP comisarul european pentru Justitie, Vera Jurova. In ceea ce priveste datele referitoare la numarul de actiuni detinute de trezoreriile din Illinois si Rhode Island, acestea nu au fost disponibile.

Citeste si:
Facebook Dating| Zuckerberg își lansează și în România propriul...
Facebook Dating| Zuckerberg...

Sursa foto: By Frederic Legrand - COMEO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri