Octavic e un startup care automatizeaza si digitalizeaza fabrici din industrii care au probleme in a folosi datele. Au fost pe locul doi la concursul Startarium.

Octavic - Tehnologia Octavic ajuta fabricile sa adune informatii din zona de productie pentru a creste eficienta, pentru a cuantifica mai bine KPI-urile pentru a imbunatati procesele si pentru a reduce rispia. Informatiile obtinute in timp real, alaturi de o interfata umana flexibila creeaza puntea necesara de legatura intre cunostintele umane si datele colectate automat, construind astfel fundatia pentru Fabrica Inteligenta. Octavic este activ in industrii diverse: farmaceutic, auto, medical etc.

Octavic a fost pe locul secund la concursul Startarium Pitch Day.

Vezi mai jos principalele declaratii ale lui Paul Harfas, cofondator Octavic, sau urmareste video-ul din articol.

---

Ce facem noi? Oferim o bucata mai mica sau mai mare din Industry 4.0 - Industrial Internet of Things. Adica fabrica inteligenta, care se diagnosticheaza singura. Pentru industrie, umplem gapul de digitalizare in hala de productie, acolo unde ei creeaza valoarea.

Oferim date in timp real din hala de productie, oferim big data pentru analiza statistica. Si credem ca acum traind era Industry 4.0, la fel ca si in anii '90, cand am facut trecerea la ERP pentru industrie.

Am inceput in timpul facultatii in Timisoara. La final ne-am asociat 4 baieti in Timisoara la Resonance Electronics, unde faceam outsourcing pe electronica industriala: design, microproductie, firmware, software, support. Povestea asta a durat pana in 2015.

Automatizare pentru industria pharma

Am facut un proiect pentru un nume mare de automotive din Timisoara. Si ne-am dat seama ca avem ceva acolo. Apoi am fost la un producator de piese din plastic din Oradea care-ti inspecta piesele sub un neon, manual. Aveau un volum mare de piese, dar nu aveau statistici despre care sunt cele mai intalnite defecte. Asa ne-am dat seama ca e oportunitate acolo.

Pe finalul lui 2015, impreuna cu Felix Blaga, asociatul meu am facut prima validare a produsului. Am inceput sa facem efectiv din produs, sa programam hardware, in aprilie 2016. Si atunci am gasit in Oradea primul client sa facem un pilot. In octombrie 2016 l-am implementat la ei. Apoi am inceput cu un jucator din industria pharma. Am implementat sistemul la finalul lui 2016.

Initial am fost axati pe partea de automotive, mase plastice si electronice. Am avut norocul de a ajunge in pharma. Acum ne axam pe aceasa industrie. Am inteles bine industria si productia, am inteles ca exista un gap in directia de sisteme similare cu ce facem noi. Ce difera la noi e abordarea. Suntem foarte aproape de a ne extinde in pharma la nivel global cu automatizarile. De asemenea, vrem sa ne extindem si pe zona de packaging de lactate, alimente, materiale de constructii.

Am construit un set de lego mare, un ecosistem de sisteme care sunt implementate de noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri