Serviciul DNS anycast este disponibil gratuit pentru toti clientii companiei care au servicii de gazduire web si domenii internet, astfel, cei peste 5.000 de clienti ai Hosterion beneficiaza de cel mai rapid serviciu DNS din Romania.

Serviciul va oferi viteze de acces superioare, deoarece arhitectura anycast permite alocarea aceleasi adrese IP catre mai multe servere. Astfel, in timpul comunicarii conectarea se face la adresa IP cea mai apropiata, asigurand incarcarea mai rapida a website-ului si distributia incarcarii cu cereri DNS pe mai multe servere pe care Hosterion le-a instalat in puncte importate de conectare la internet din lume.

Serverele sunt instalate in 17 locatii din intreaga lume: cate doua locatii in Bucuresti si Londra si cate un centru in Frankfurt, Paris, Amsterdam, New York, Chicago, Dallas, Seattle, Los Angeles, Atlanta, Silicon Valley, Miami, Sydney si Tokyo.

Un element esential in viteza de raspuns a serviciului DNS este conectarea directa sau printr-o ruta cat mai scurta cu cei mai importanti furnizori de internet. In Romania Hosterion este conectat direct cu reteaua RCS&RDS, cel mai important furnizor de internet din Romania, prin rute optimizate cu ceilalti furnizori majori, iar punctele de conectare si retelele din toate locatiile au fost alese pentru a obtine rute optime de comunicare.

El este omul care a fost...
Citeste si: El este omul care a fost stapanul Google.com. Pentru cateva minute

„Suntem prima companie de gazduire web din Romania care ofera acest serviciu, iar serviciul este gratuit pentru toti clientii Hosterion. Testele noastre au aratat ca serviciul nostru de DNS este cel mai rapid din Romania. Am optimizat serviciul DNS pentru vizitatorii din Romania conectand serverele Hosterion direct cu cel mai popular furnizor de servicii internet din Romania - RCS & RDS. Peste 5.000 de clienti vor beneficia de noua facilitate”, declara Adrian Andreias CEO si fondatorul Hosterion.

Un alt aspect important este cel al protectiei, oficialul Hosterion subliniind ca nivelul securitatii este mult mai ridicat in cazul arhitecturii anycast. ”Protectia la atacuri cibernetice de tip DDoS (Distributed Denial of Service) este asigurata de arhitectura anycast a serviciului, care permite izolarea atacului daca cererile false vin dintr-o anumite regiune sau tara si, de asemenea, arhitectura anycast ofera o capacitate mai mare de raspuns care sa faca fata la atacuri de nivel mai mare folosind cele 17 servere DNS”, explica Adrian Andreias.

Serviciul poate fi pus si la dispozitia celor care nu au servicii de gazduire sau domeniul de internet de la Hosterion, la un cost de 10 euro pe luna.

e-Mag.ro, de vanzare: nu, nu...
Citeste si: e-Mag.ro, de vanzare: nu, nu vorbim de retailer