Prin acest proiect sunt introduse taxe inclusiv pentru operatori, ceea ce ar duce automat la scumpiri pentru clienti, la erodarea pietei si incetinirea investitiilor in retele si tehnologie, pe una dintre cele mai dezvoltate piete din Romania – IT&C-ul.

Pe langa cele cinci companii care platesc catre stat taxe de sute de milioane de euro, o alta Asociatie care grupeaza 65 de companii de telecom s-a pus in consens, criticand decizia Guvernului PSD, condus de Vasilica Viorica Dancila.

„Modificarile propuse introduc si majoreaza taxe la un nivel pe care il apreciem excesiv si blocant pentru dezvoltarea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice. Masurile contravin cadrului legislativ european si national. Aceste taxe ar trebui sa acopere doar valoarea costurilor administrative suportate de catre Autoritatea de reglementare, respectiv valoarea drepturilor de utilizare a resurselor care se aloca. Adoptate in aceasta forma, propunerile s-ar transforma intr-o povara pentru intreaga industrie de telecomunicatii din Romania si pentru toti utilizatorii de internet fix si mobil, telefonie fixa si mobila si servicii de televiziune”, conform Orange, Vodafone, Telekom, reunite in Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) - si de companiile RCS&RDS si UPC Romania precum si de cele peste 65 de firme reunite in cadrul Asociatiei pentru Comunicatii Electronice din Romania (ACER).

Pe langa acestea, Augustin Jianu, fost ministru al telecomunicatiilor in Guvernul Grindeanu, “executat” de infractorul Liviu Dragnea din cauza punctelor de vedere divergente in ceea ce priveste problematica justitiei, a scris pe Facebook ca “Macar acum stim sigur ca nu vom avea 5G in Romania prea curand. Oricum, Romania nu trebuie sa se dezvolte economic prin tehnologie, ca se descurca foarte bine pe credit”, incheie el, ironic.

Operatorii telecom, jupuiti...
Citeste si: Operatorii telecom, jupuiti de stat in 2019: cu cat vor plati mai mult