Adrian Despot, solistul vocal al trupei Vita de Vie, a prezentat marti seara, 19 februarie, primul concert din Romania in care a fost integrata o secventa live transmisa printr-o holograma realizata cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizata de Vodafone Romania. Protagonistul hologramei live a fost Luca Mihail Leaua, un talentat chitarist de 10 ani, care a avut cu aceasta ocazie prima sa prestatie artistica in fata unui public. Aceasta solutie pentru aparitia sa in concert, posibila cu ajutorul tehnologiei 5G furnizata de Vodafone Romania, l-a ajutat sa fie in totalitate conectat cu publicul, in pofida fricii sale de scena.

Tanarul Luca a fost invitatul special al lui Adrian Despot si si-a interpretat piesele intr-o incapere aflata la aproximativ 2 km distanta de sala de concert. Datorita suportului 5G oferit de Vodafone Romania, el a putut participa pe cale virtuala la spectacol si sa cante alaturi de intreaga trupa, intr-un episod surpriza al concertului Vita de Vie. Holograma adusa la viata prin tehnologia 5G a facut posibila transmisiunea audio si video la nivelul de inalta calitate necesar, precum si sincronizarea artistilor pe toata durata evolutiei lor live.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania, a declarat: Vodafone Romania a folosit intotdeauna cele mai noi tehnologii pentru a imbunatati viata oamenilor, incepand chiar de la primul apel de voce realizat in reteaua noastra digitala, in 1997. Am marcat de-a lungul anilor multe premiere reusite. Acum, folosim capabilitatile 5G in practica si inovam din nou, de aceasta data la intersectia dintre arta spectacolului live si tehnologia de ultima ora, pentru a-i da unui tanar muzician talentat curajul sa-si depaseasca teama de scena si sa-si transforme visul in realitate. Ii dorim ca maine sa devina un adevarat star in muzica. Astazi, a simtit o parte din aceasta experienta, iar acest lucru ne demonstreaza ca viitorul este deja prezent“.

Holograma poate fi vazut in jurul minutului 33 a inregistrarii ce poate fi accesata aici.

Citeste si:
Wine4skin, cosmetice românești din inima viei și a plantațiilor de...
Wine4skin, un nou brand de...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri