Trebuie sa recunoastem ca fotografia nu este pentru oricine - trebuie sa ai un ochi bun si multa creativitate. Daca, totusi, te numeri printre cei care au cel putin aceste doua abilitati si iti doresti sa iti deschizi un studio, avem cateva recomandari de aparatura foto care nu trebuie sa iti lipseasca.

Ai decis sa pornesti o afacere in domeniul fotografiei si sa iti deschizi propriul studio? Sunt din ce in ce mai populare sedintele foto care marcheaza cele mai importante evenimente, asa ca este putin probabil sa duci lipsa de clienti. Dar, inainte de toate, trebiue sa iti cumperi aparatura foto necesara pentru un astfel de business.

Aparat foto

Nikon D750 este un alt DSLR care preia o serie de functii si dotari din gama profesionala pentru a le face accesibile intr-un corp mai compact, izolat la praf si umezeala, si prevazut cu ecran LCD articulat - ideal pentru cadre de la „firul ierbii”. Aparatul foto dispune de senzor CMOS full frame (FX) reproiectat si ofera o calitate superioara a imaginilor, cu rezultate extrem de atragatoare chiar si la valori mari ale sensibilitatii ISO. Ofera posibilitatea fotografierii in rafala cu pana la 6.5 fps si filmarea Full HD 1080 / 60p, iar functia incorporata WiFi usureaza fluxul partajarii fotografiilor. Poate fi comandat aici.

Daca vrei sa optezi pentru un aparat foto mirrorless, Nikon Z6 ar trebui sa fie printre primele optiuni. Atunci cand aveti un senzor foarte sensibil la lumina, in format full frame, aveti puterea de a va lasa amprenta personala. Senzorul CMOS in format full frame, iluminat din spate, cu 24,5 MP si functie AF in plan focal capteaza imagini cu detalii bogate, deosebit de clare. Procesorul de imagine EXPEED 6 este extrem de rapid si asigura obtinerea unor imagini cu zgomot redus si interval dinamic remarcabil, atat la valori ridicate, cat si scazute ale sensibilitatii ISO. Aparatul foto se gaseste aici.

Blit

Dupa ce ti-ai luat o camera foto buna, trebuie sa iti cauti si un blit pe masura. Blit-ul Godox AD200 are o putere de 200W, compatibil TTL si HSS, cu un receptor radio Godox 2.4GHz X-system incorporat. Blit-ul se poate monta pe un trepied printr-un filet 1/4 pe ambele parti, permitand atat o orientare verticala, cat si orizontala. AD200 are capete interschimbabile, oferind optiunea de a folosi doar becul sau un cap speedlite dedicat. Blit-ul poate fi cumparat de aici.

Aparatura foto - Lampa circulara cu leduri

Lampa circulara Hakutatz VL-240R are 240 de leduri, temperatura de culoare de aproximativ 5500K si putere 60W. Este un accesoriu ideal pentru fotografia de tip fashion, de studio, macro sau produs. In cazul in care intentionezi sa faci si fotografie de familie, cu bebelusi, o astfel de lampa este utila intrucat nu deranjeaza cu zgomotul declansarii, dar si lumina continua generata este constanta, reglabila, difuza (datorita filtrelor din pachet). Lampa circulara se gaseste aici.

Suport de umbrela si blit

Phottix Varos Pro S este un suport de umbrela si blit proiectat de fotografi profesionisti. Are un constructie solida - aliaj de aluminiu - fiind compatibil cu umbrele cu diametrul tijei intre 7 si 10mm, iar fanta de umbrela are un unghi de 8 grade, pentru ca lumina de blit sa se indrepte catre centrul umbrelei. Suportul de umbrela poate fi cumparat de aici, iar pachetul include adaptor de patina (metalic) si doua adaptoare de spigot: mama 3/8 la mama 1/4 si tata 3/8a la tata 1/4. Articulatia este mobila la 180 de grade si suporta pana la 25Kg. Suportul este dotat cu clema pentru atasarea de contragreutati.

Aparatura foto - Umbrela difuzie

Umbrela translucenta este foarte utila pentru orice tip de fotografie. Poate fi folosita si ca reflexie atunci cand vrei sa ai o lumina de umplere slaba. Umbrela de difuzie este un modificator de lumina foarte util pentru atenuarea umbrelor puternice si diminuarea reflexiilor de pe piele sau obiecte lucioase. O cumperi de aici.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri