Unicornul IT romanesc UiPath, despre care presa internationala a scris ca se pregateste pentru o noua runda de finantare ce ar putea duce la dublarea valorii sale, ajungang la aproximativ 7 miliarde de dolari, a prezentat in cadrul unei conferinte asteptarile companiei privind veniturile pentru anul 2019 si numarul de clienti.

Reprezentantii UiPath au precizat in cadrul unei conferinte de presa organizata cu ocazia lansarii UiPath Immersion Lab, primul spatiu de explorare a oportunitatilor de automatizare destinat clientilor, partenerilor si dezvoltatorilor de software, ca pentru anul 2019 se asteapta la venituri de 500 de milioane de dolari si peste 6.000 de clienti.

In cadrul UiPath Immersion Lab, cu ajutorul expertilor pusi la dispozitie de catre unicornul romanesc, clientii, partenerii si dezvoltatorii de software vor putea sa isi testeze propriile scenarii de business si fluxuri de lucru intr-un mediu sigur si sa exploreze multiple posibilitati pe care implementarea robotilor software le ofera. UiPath Immersion Lab din Bucuresti va deservi intreaga regiune EMEA.

Compania ar urma sa primeasca o investitie situata intre 300 si 400 de milioane de dolari, ceea ce l-ar face cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depasi compania chineza SenseTime care este in prezent cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume. SenseTime a fost evaluat ultima data la 4,5 miliarde de dolari, dupa o runda de finantare din luna iunie a anului trecut.

Accel, Sequoia si fondul de investitii al Google, CapitalG, se numara printre investitorii care au sustinut startup-ul cu origini romanesti, iar in aceasta runda de finantare (D) ar urma sa participe si hedge fund-ul dedicat startup-urilor de tehnologie - Coatue si Blackstone.

In luna septembrie a anului trecut, valoarea „unicornului” romanesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, dupa ce luni a obtinut o noua runda de investitii de 225 milioane de dolari.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite si birouri in sase tari, specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri