Wild Code School lanseaza prima sa scoala de programare de pe piata educationala din Romania si propune un program de cursuri de noua generatie, in regim intensiv, cu o durata de cinci luni.

Astfel, Wild Code School deschide un campus la Bucuresti, in cadrul Mindspace Victoriei, intr-o perioada in care abilitatile IT si digitale sunt vitale, iar companiile sunt in continua cautare de specialisti IT si dezvoltatori de software.

Campusul din Bucuresti va oferi programe de formare completa pentru cele mai cautate tehnologii si limbaje de programare. Cursurile se adreseaza tuturor celor care isi doresc o cariera in IT, indiferent de varsta, experienta sau studii. Cursantii Wild Code School au in medie 30 de ani si provin din cele mai variate domenii.

”Ideea de reconversie profesionala ar trebui sa fie din ce in ce mai sustinuta si in Romania. Pe de-o parte avem o industrie cu un deficit imens, iar pe de alta parte avem oameni ale caror locuri de munca sunt desfiintate, relocate sau transformate. De ce sa nu le oferim acestora sansa sa se formeze intr-un domeniu prosper si care are atat de mare nevoie de specialisti?”, a spus Irina Dumitru, manager al campusului Wild Code School din Bucuresti.

Wild Code School a fost creat in 2014 in Franta si detine in prezent campusuri in 19 orase europene. Peste 85% dintre absolventi s-au angajat cu succes dupa finalizarea cursurilor.

Retail jobs

Programator in doar cinci luni

Metodologia folosita se axeaza pe nevoia de a dobandi cele mai cautate competente profesionale in cel mai scurt timp posibil - in regim intensiv (cinci luni) sau part-time (zece luni). Procesul de invatare are loc atat la clasa, cat si online, pe platforma de e-learning a Wild Code School, iar activitatile sunt cat se poate de practice. Cursantii participa la workshop-uri si hackatoane si lucreaza pentru proiecte cu clienti reali, dezvoltandu-si pe parcursul programului nu doar competente tehnice, ci si abilitati profesionale exrem de cautate de angajatori (negociere, lucru in echipa, comunicare). In plus, programul ofera suport pentru obtinerea unui stagiu de practica cu potential de angajare dupa finalizarea cursurilor.

Cel mai important, cursantii „invata cum sa invete”: Wild Code School se bazeaza pe ideea ca IT-ul este un domeniu in continua schimbare, iar oricine intra in aceasta industrie trebuie sa aiba capacitatea de a ramane la curent cu cele mai recente tendinte, de a invata si progresa permanent.

De ce e important sa investim in cunostinte de programare si abilitati digitale?

Citeste si:
Banca Transilvania și WellCode oferă burse pentru cei interesați de...
Banca Transilvania și...
  • Sunt accesibile tuturor celor dispusi sa invete, indiferent de formarea initiala. Chiar daca necesita meticulozitate si gandire logica, nu trebuie sa fii expert la matematica sau informatica pentru a invata sa scrii cod.
  • Domeniul tech este considerat #1 in ceea ce priveste cresterea cererii de specialisti.
  • Romania are un deficit de aproximativ 30.000 de specialisti in IT – potrivit Asociaţiei pentru Industria Electronica şi Software.
  • 85% dintre meseriile din 2030 (peste doar 11 ani!) nu au fost inca inventate - potrivit unui raport publicat de Dell Technologies & The Institute for the Future.
  • Ce au in comun telefonul, Facebook si aplicatia cu care comanzi pizza? Simplu, folosesc cod. Oricine invata programare va putea intelege cum functioneaza aceste sisteme si cum pot fi create unele noi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri