Amber, studio independent de jocuri video, a raportat pentru anul 2018 cea mai mare cifra de afaceri din istoria companiei dezvoltatoare de jocuri video: 29,7 milioane lei. Cifra reprezinta o crestere cu 38% fata de cea atinsa in anul 2017.

Cresterea business-ului din ultimii ani se datoreaza directiei strategice urmata de companie, odata cu venirea lui Mihai Pohontu in pozitia de CEO in 2017: deschiderea de birouri in Statele Unite si structurarea Amber intr-o retea de studiouri. Actiunile au avut la baza o orientare diferita a companiei pe termen lung, aceasta facand trecerea de la o firma de servicii la o agentie creativa de game development care are ca focus dezvoltarea de produse noi.

“Componenta creativa a proiectelor pe care le alegem sa le dezvoltam a fost unul dintre factorii cheie de crestere in 2018, directie pe care vrem sa o potentam si in urmatorii ani. Partenerii mari cu care lucram si viitoarele colaborari cu nume puternice din industria de game development ne vor ajuta sa cream la Amber un mediu prielnic pentru oameni creativi si pentru dezvoltarea competentelor lor. Cu ajutorul lor, Amber doreste sa devina un jucator redutabil pe piata internationala a dezvoltarii de jocuri video”, a declarat Mihai Pohontu, CEO Amber.

In 2019, Amber se va concentra pe dezvoltarea de proiecte cu o componenta creativa crescuta, incluzand crearea si co-crearea de titluri noi sau servicii de live operations. La nivel de platforme, desi mobile-ul ramane core business-ul agentiei, activitatea se va dezvolta treptat si in zona de PC si console. De asemenea, studioul experimenteaza si cu proiecte ce nu intra in sfera gaming-ului clasic dar care au un potential creativ si tehnologic deosebit.

“Pentru a dezvolta directia creativa, am extins in special capabilitatile si echipa de design si arta, de exemplu in ultimul an echipa de design s-a dublat, de la 10 la 20 de designeri. Suntem atenti si la trendurile si tehnologiile emergente, am inceput deja sa lucram la proiecte ce implica tehnologii de streaming si urmarim cu interes evolutia platformelor Google Stadia si Apple Arcade”, a adaugat Mihai Pohontu.

Amber a crescut cu 80 de angajati fata de 2017 si numara 300 de angajati care lucreaza in cadrul retelei de studiouri interne a Amber ce include Lorraine, Avalon si Amber Live Ops. Alte studiouri independente se vor alatura retelei in viitorul apropiat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri