Huawei si arhitectura retelei 5G

5G, dar ne pregatim de 6G deja. Inovatia in 5G nu poate veni decat odata cu arhitectura nativa in-cloud a retelei, iar dupa 2035 cu un upgrade la 6G. Citeste raportul Huawei.

Intr-un raport realizat de Huawei, intitulat 5G Network Arhitecture Whitepaper, gigantul tehnologic considera ca o arhitectura nativa in-cloud este cu adevarat fundatia pentru inovatia in 5G. “In retelele actuale, operatorii au folosit gradual SDN si NFV pentru a implementa ITC network hardware virtualization, pastrand insa un model operational standard/conventional. Retelele 5G necesita inovatie continua prin cloud-adoption pentru a personaliza functionalitatile retelei si a activa on-demand network definition, implementation si automatic O&M." sustine Huawei.

Speculam astfel ca intr-un orizont de timp, global, 2020-2030 pentru 5G in primii 4-5 ani vom vorbi mai mult actualizarea infrastructurii hardware si sofware basic pentru a sustine vitezele mari de transfer, multitudinea de device-uri si latenta cat mai mica a retelei. Ulterior, intre 2025-2030, in functie de (Very) Big Data furnizat de useri se va vorbi si de inovatie la nivel software, mai exact de relatia sinergica 5G-A.I-Cloud.

Desi este prematur a trage concluzii sau specula despre 5G, intre 24-26 martie 2019 a avut loc primul summit despre 6G. Partenerul gold este… Huawei. Din aceasta implicare constanta nu doar in rollout, ci si in R&D pentru 6G, cu siguranta unele dintre cele mai mari surprize la nivel de gadgets (in speta smartphones 5G/6G) le vom avea, in urmatorii ani de la Huawei.

Citeste si:
Data oficiala a lansarii 5G in UK
Data oficiala a lansarii 5G...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri