Google suspenda accesul companiei Huawei la mai multe aplicatii precum Gmail, Youtube sau Google Play

Alphabet, compania care detine Google, a suspendat relatiile de business cu Huawei ce consta in transferul de hardware, software si servicii tehnice cu exceptia celor care au licenta open source, ca urmare a deciziei luate de Departamentul de Comert din S.U.A, care a inclus compania chineza pe lista neagra, anunta seomanager.ro

Informatiile referitoare la aceasta mutare au fost prezentate agentiei de stiri Reuters de catre o sursa apropiata situatiei. Drept urmare, afacerile companiei Huawei ar putea fi extrem de afectate, tinand cont ca aceasta suspendare le va opri accesul la update-urile sistemului de operare Android. De asemenea, noile versiuni de telefoane Android ale companiei chineze nu vor mai putea beneficia de servicii precum Google Play Store, Gmail sau Youtube.

"Huawei va putea folosi doar versiunea publica de Android fara a avea acces la aplicatiile si serviciile aflate in proprietatea companiei Google", scrie Reuters.

Departamentul de Comert din Statele Unite ale Americii a adaugat joi, 16 mai, compania Huawei pe o lista de entitati interzise la relatii comerciale cu companii de pe teritoriul tarii.

Citeste si:
Huawei începe vânzarea de mașini electrice bazate pe tehnologia...
Huawei începe vânzarea de...
Sursa foto: By viewimage / Shutterstock.com
Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri