Jumatate din bugetul alocat in acest an Programului Rabla pentru electrocasnice, in valoare totala de 40 de milioane de lei, s-a epuizat in trei ore si jumatate de la debutul sesiunii de inscriere, potrivit datelor postate in timp real pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

La editia anterioara a programului, lansata pe data de 19 decembrie, peste jumatate din bugetul total alocat, de 20 de milioane de lei la vremea respectiva, s-a epuizat in primele doua zile de la demararea inscrierilor.

Conform datelor Ministerului Mediului, postate pe pagina de Facebook, pana la ora 13:00 au fost rezervate 55.578 de vouchere, dintre care 24.853 pentru televizoare, 10.830 pentru aparate frigorifice, 9.959 pentru masini de spalat rufe, 5.094 pentru masini de spalat vase si 4.842 pentru aparate de aer conditionat.

Din punct de vedere al distributiei geografice, cele mai multe vouchere au fost rezervate in Municipiul Bucuresti (15.265), judetul Prahova (2.154) si judetul Dolj (2.116).

"Programul are un succes urias! In primele trei ore de la lansare, au fost deja rezervate vouchere care reprezinta aproape intreg bugetul editiei de anul trecut (20 de milioane de lei, la editia anterioara n.r.). Aceste rezultate m-au convins sa dispun crearea unei linii dedicate si institutiilor publice. Deseurile de echipamente electrice si electronice trebuie sa ajunga la reciclat, nu sa zaca prin subsoluri!", a scris ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, pe pagina de socializare.

Finantarea din cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice se acorda sub forma de vouchere, in vederea achizitionarii de echipamente electrice si electronice de uz casnic.

Astfel, sunt acordati 200 de lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++, 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++, 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++, 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++, 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++), 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++, 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++.

De asemenea, in schimbul predarii unui echipament vechi si pentru achizitia unui televizor cu eficienta energetica A si A+, consumatorul primeste un voucher in valoare de 200 de lei, iar pentru un aparat similar, dar cu eficienta energetica A++ si A+++, suma creste la 400 de lei.

Editia a doua a Programului Rabla pentru electrocasnice a devenit accesibila pentru orice persoana fizica, incepând de vineri, 24 mai, de la ora 10:00. Inscrierile s-au putut face online in aplicatia AFM postata pe site-ul institutiei, la adresa https://solicitant.afm.ro/PF/.

In prima etapa din procesul de inscriere, solicitantul trebuie sa completeze urmatoarele informatii in câmpurile aferente: datele de identificare, adresa de domiciliu, adresa de e-mail si numarul de telefon mobil valide, daca acestea exista, respectiv declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu inregistreaza obligatii de plata la bugetul de stat si bugetul local. Aceasta declaratie este predefinita si se completeaza prin bifare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri