Romania poate face pionierat in zona de blockchain, insa pentru acest lucru avem nevoie de o legislatie care sa ajute atat antreprenorii locali, dar si sa atraga antreprenori din alte state europene, a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Alexandru Petrescu, citat de Agerpres.

Oficialul roman participa la "Romania Blockchain Summit", eveniment organizat in perioada 20 - 21 iunie la Bucuresti.

"La nivelul ministerului, exista discutii pe zona tehnologiilor avansate - supercomputing, blockchain, in ultimele patru-cinci luni in diferite comisii cu specialisti din piata. Avem in plan elaborarea unei politici pe zona de inteligenta artificiala, de blockchain, care sa devina lege si sa fie adoptata de catre Guvernul Romaniei si Romania sa se poata plasa intre tarile care fac pionierat in aceasta zona. Inca este o zona in care Romania poate face pionierat, insa pentru acest lucru avem nevoie de legislatie care sa ajute nu doar antreprenorii locali din zona blockchain, dar si sa atraga antreprenori din alte state europene, unde poate legislatia nu este incurajatoare pentru adoptia de noi tehnologii", a subliniat ministrul Comunicatiilor.

Petrescu a adaugat ca acest tip de tehnologii noi trebuie cunoscute in randul specialistilor din IT, iar in timp va exista o tranzitie din zona IT-ului traditional catre zona de blockchain.

"Angajamentul meu si al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale este de ajuta si a incuraja adoptia de noi tehnologii. In 2018, Romania a devenit membru al European Blockchain Forum, o structura ce tine de Comisia Europeana si angajamentul nostru este sa atragem tehnologii avansate, sa facem si un exercitiu de cunoastere catre toti specialistii de IT, catre toti cei care conduc companii in zona comunicatiilor si in sfera business-ului digital. Convingerea mea este ca, in timp, va fi o tranzitie din zona IT-ului traditional, asa cum il stim astazi, catre zona de blockchain. Blockchain este o posibilitate de stocare a datelor in retea cu o mult mai buna securitate din punct de vedere al coruperii si vulnerabilitatii acestor date si poate nu e o perioada mai potrivita sa vorbim despre asa ceva decat astazi. Aceste noi tehnologii trebuie bine cunoscute, bine aprofundate la nivel de masa in zona specialistilor de IT, astfel incat sa ne asiguram ca aceasta tranzitie se face intr-un mod optim pentru sfera business-ului digital din Romania. Acest lucru nu se poate face daca nu exista si o legislatie care sa o incurajeze", a spus ministrul de resort.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in parteneriat cu reprezentanti ai industriei blockchain din Romania si cu participarea Observatorului si Forumului UE privind tehnologia blockchai, organizeaza vineri si sambata, la Palatul Parlamentului, evenimentul Romania Blockchain Summit.

Potrivit organizatorilor, conferinta dedicata tehnologiilor inovatoare din regiunea Europei de Sud-Est reuneste sectorul public, factori de decizie politica, dezvoltatori, cercetatori, antreprenori si inovatori locali si europeni.

Romania Blockchain Summit isi propune urmatoarele obiective: dezbaterea si identificarea celor mai reusite studii de caz pentru implementarea tehnologiei blockchain; pregatirea unui spatiu pentru a conecta cererea cu oferta, pentru proiecte dezvoltate pe baza tehnologiei blockchain; crearea unui mediu pentru facilitarea de discutii care sa conduca la noi parteneriate ce pot genera noi proiecte de succes in industria blockchain; dezvoltarea dialogului dintre oficialii guvernamentali, autoritatile de reglementare si sectorul privat; promovarea fortei de munca si expertizei locale; schimbul de informatii si experienta intre investitori si antreprenorii la inceput de drum.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri