Compania Facebook urmeaza sa fie amendata cu 5 miliarde de dolari de catre Autoritatea americana in domeniul concurentei (FTC), dupa o ancheta care a scos la iveala incalcarea de catre gigantul social media a normelor privind protectia datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, a informat presa americana, citata sambata de BBC si dpa.

FTC a investigat cu privire la acuzatiile potrivit carora compania de consultanta politica cu sediul la Londra, Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidentiala din 2016 a lui Donald Trump, ar fi obtinut in mod necorespunzator datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook. Membrii FTC au votat saptamana trecuta in favoarea unui acord de intelegere (3 voturi pentru, 2 voturi impotriva), conform Agerpres.ro.

Facebook si FTC au declarat pentru BBC ca nu au de facut niciun comentariu cu privire la informatiile publicate de presa americana. Cu toate acestea, BBC remarca faptul ca suma se incadreaza in estimarile facute de Facebook la inceputul acestui an, cand a anuntat ca se asteapta sa primeasca o amenda de pana la 5 miliarde de dolari.

Daca suma se va confirma, aceasta va fi cea mai mare amenda impusa vreodata de FTC unei companii din domeniul tehnologiei. Amenda reprezinta un sfert din profitul anual al companiei.

Ministerul Justitiei din SUA va analiza acordul, dar de obicei nu intervine pentru a schimba deciziile luate de FTC, potrivit presei din SUA.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri