Compania Facebook urmeaza sa fie amendata cu 5 miliarde de dolari de catre Autoritatea americana in domeniul concurentei (FTC), dupa o ancheta care a scos la iveala incalcarea de catre gigantul social media a normelor privind protectia datelor personale ale celor 2,2 miliarde de utilizatori, a informat presa americana, citata sambata de BBC si dpa.

FTC a investigat cu privire la acuzatiile potrivit carora compania de consultanta politica cu sediul la Londra, Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania prezidentiala din 2016 a lui Donald Trump, ar fi obtinut in mod necorespunzator datele a circa 87 de milioane de utilizatori Facebook. Membrii FTC au votat saptamana trecuta in favoarea unui acord de intelegere (3 voturi pentru, 2 voturi impotriva), conform Agerpres.ro.

Facebook si FTC au declarat pentru BBC ca nu au de facut niciun comentariu cu privire la informatiile publicate de presa americana. Cu toate acestea, BBC remarca faptul ca suma se incadreaza in estimarile facute de Facebook la inceputul acestui an, cand a anuntat ca se asteapta sa primeasca o amenda de pana la 5 miliarde de dolari.

Daca suma se va confirma, aceasta va fi cea mai mare amenda impusa vreodata de FTC unei companii din domeniul tehnologiei. Amenda reprezinta un sfert din profitul anual al companiei.

Ministerul Justitiei din SUA va analiza acordul, dar de obicei nu intervine pentru a schimba deciziile luate de FTC, potrivit presei din SUA.

Citeste si:
O noua scurgere de date la Facebook: numere de telefon facute publice
O noua scurgere de date la...

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Respectarea vietii private: Facebook a suspendat mii de aplicatii