Odata cu cresterea numarului de utilizatori Uber, creste si riscul ca acestia sa urce in masina gresita, o situatie des intalnita, in special in zonele aglomerate ale oraselor mari. In majoritatea cazurilor, aceasta poate fi o greseala minora, care se poate transforma, insa, intr-o problema de siguranta. Pentru a preveni astfel de situatii, Uber introduce o noua functionalitate in aplicatie: Check Your Ride.

Incepand de astazi, utilizatorii vor primi o notificare atunci cand comanda lor este confirmata, care le va aminti cu putin timp inainte de sosirea masinii sa verifice daca placuta de inmatriculare si soferul sunt la fel cu informatiile pe care le vad in aplicatie. Alerta se lanseaza de astazi si va fi disponibila pentru toti utilizatorii Uber in zilele urmatoare.

De asemenea, Uber adauga un banner in aplicatie, din momentul in care comanda este confirmata si pana la inceperea cursei, pentru a aminti utilizatorilor cum pot identifica masina corecta:

Pasul 1: verifica placuta de inmatriculare

Pasul 2: verifica marca si modelul masinii

Citeste si:
Pasii pentru a obtine licenta de ridesharing la Uber
Documente necesare pentru...

Pasul 3: vezi daca fotografia soferului se potriveste cu acesta

Ash Kebriti, Uber General Manager, Europa Centrala si de Est a spus:

„Ne dorim ca functionalitatea Check my ride sa devina sinonima cu Uber. Aceasta notificare noua va aminti oamenilor sa completeze cei trei pasi de fiecare data cand se urca intr-un Uber. Este un reminder vizual al importantei pe care o acordam atat sigurantei, cat si modului in care tehnologia poate face calatoria mai sigura ca niciodata.”

De asemenea, calatorii pot ruga soferii sa le confirme numele. Soferul poate vedea numele utilizatorului in aplicatie, la fel cum numele soferului este vizibil in aplicatia pentru utilizator. Pentru a face cunostinta mai usor, pot intreba „Pentru cine este comanda?”. La fel, si soferul poate ruga utilizatorul sa-i confirme numele („Ce sofer asteptati?”).

Citeste si:
Soferii Uber fara autorizatii vor avea accesul blocat in aplicatie
Uber avertizeaza partenerii...

Anul trecut, Uber a lansat o serie de functii de siguranta, pe langa posibilitatea de urmarire prin GPS a tuturor curselor si a verificarii soferilor. Multe dintre aceste optiuni au fost evidentiate in cea mai recenta campanie Uber, #Sigurantaaremereuprioritate:

  • Butonul de urgenta - La apasarea lui, utilizatorii si soferii/ curierii se pot conecta direct cu serviciul pentru situatii de urgenta.
  • Contactele de incredere - Utilizatorii isi pot alege acum 5 prieteni sau membri ai familiei ca fiind “contacte de incredere” si, printr-o singura apasare, pot sa distribuie detaliile despre cursa, pe care le pot personaliza usor din sectiunea “preferinte”.
  • Centrul de siguranta - o sectiune cu informatii despre siguranta, unde utilizatorii gasesc toate detaliile despre functiile cheie de siguranta existente in aplicatie, dar si informatii despre sofer si masina, urmarirea cursei prin GPS, rating si sistemul Uber de feedback si asistenta.
  • Alertele de viteza - O optiune ce reaminteste soferului si partenerilor de livrare sa pastreze o viteza sigura, in limitele legale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »



Citeste si
Cati bani castiga un sofer Uber in Bucuresti?