UberX este o platforma tehnologica ce conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca in siguranta la un cost redus – totul printr-o singura aplicatie. Aplicatia Uber este disponibila pentru smartphone (iOS si Android). Pasagerii trebuie doar sa isi descarce aplicatia, sa isi creeze un cont si apoi, apasand un singur buton, sa porneasca la drum.

Soferii din Bucuresti care doresc sa aplice sunt testati de reprezentanti ai Ubervu, fac dovada vechimii ca soferi, a masinii pe care o conduc, dar trebuie sa prezinte si cazierul, pentru ca cetatenii care apeleaza la Uberx sa poata fi cat mai siguri ca acestia sunt de incredere. Ulterior, prin intermediul aplicatiei, oamenii pot apela la acestia si sa le comunice de unde pana in ce loc doresc sa calatoreasca.

Tarifele sunt identice cu cele practicate de majoritatea companiilor de taximetrie din Bucuresti – pornirea este 1,39 lei, aceeasi suma se taxeaza pe kilometru iar pe ora se taxeaza 13,9 lei. Plata se face automat, la destinatie, direct de pe cardul calatorului. 80% din venituri revin soferilor, 20% ducandu-se catre Ubervu.

Citeste si:

“In prezent avem deja masini inscrise in program, acum trebuind sa astepti, daca esti din Bucuresti, circa 5-10 minute pana la venirea unei masini care sa te poata duce unde doresti, in oras. Acest timp de asteptare va scadea insa constant in urmatoarele luni”, a declarat, intr-un scurt interviu pentru wall-street.ro, Rob Khazzam, international launcher Uber.

Uber este o companie de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii – utilizatorii aplicatiei cu acelasi nume – cu soferii care utilizeaza platforma. In prezent, platforma Uber ofera alternative de transport in peste 280 de orase din 55 de tari la nivel mondial, contribuid la schimbarea modului in care oamenii calatoresc prin orasele in care locuiesc.

Citeste mai multe, joi, in interviul integral din wall-street.ro. Va concura Uber cu companiile de taximetrie locale? Cum "s-au inteles" cele doua entitati si ce asteptari au Uberx de la Romania, afla curand doar pe wall-street.ro.

Sursa foto: Shutterstock: Trafic