Grupul Digi Communications N.V. a facut publice miercuri, 14 august, rezultatele financiare pentru semestrul I 2019, anuntand o crestere a veniturilor consolidate cu 89 milioane EUR (18%), in raport cu aceeasi perioada a anului trecut. EBITDA ajustata a fost de 199,4 milioane EUR, in crestere cu 40,4 milioane EUR (25%) fata de aceeasi perioada a anului 2018.

Romania se mentine ca piata principala a Grupului, generand 63% din veniturile acestuia, pe locul al doilea fiind Ungaria (cu 19%), urmata de Spania (16%) si Italia (2%). In total, pe cele patru piete, compania inregistreaza 15,5 milioane RGU (unitati generatoare de venit), in timp ce, la 30 iunie 2018, compania cumula 14,5 milioane RGU.

In ceea ce priveste Ungaria, compania a inregistrat, de asemenea, cresteri in segmentul serviciilor de internet fix (3,7% - RGU iunie 2019 fata de iunie 2018) si in cel al serviciilor de televiziune prin cablu (1,8% - RGU iunie 2019 fata de iunie 2018).

In Spania si Italia, Digi Communications se adreseaza atat diasporei romanesti, cat si clientilor locali. In total, cele doua piete contribuie cu 1,9 milioane de unitati generatoare de venit, in special pentru serviciile oferite ca operator de retele virtuale mobile (MVNO).

”In trimestrul 2 al anului 2019 am inregistrat un rezultat notabil in ceea ce priveste principalii indicatori financiari. Astfel, cifra de afaceri a Grupului a depasit 294 milioane EUR (crestere de 16% raportat la perioada similara a anului 2018), iar EBITDA-ul a atins 109 milioane EUR (crestere de 33% raportat la perioada similara a anului 2018), rezultate sustinute de cresteri operationale.

In ultimele luni, am facut pasi importanti spre diversificarea ofertelor noastre pe piata maghiara si pe cea spaniola. Am lansat serviciile de telefonie mobila in Ungaria, in cursul trimestrului 2 al anului 2019, si am continuat extinderea acoperirii cu servicii de comunicatii fixe in Spania. In ceea ce priveste Romania, tin sa mentionez ca este foarte importanta pentru noi lansarea serviciilor 5G la finalul lunii iunie, cu prezenta in acest moment in Bucuresti, Constanta, Iasi si Oradea”, a declarat Serghei Bulgac, CEO al Digi Communications N.V..

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri