In seara de 7 august au fost doua lansari in lumea tehnologiei. Una a captat atentia tuturor, una a fost mai discreta. Am fost la San Francisco la probabil una dintre cele mai interesante lansari din lumea tehnologiei. Ma voi aventura sa spun ca e mai importanta decat Samsung Galaxy Note 10. E vorba despre procesorul AMD Epyc 2, dedicat serverelor. E, de fapt, inima care ruleaza tot ceea ce stim astazi despre internet si inteligenta artificiala.

AMD Epyc 2 e, dupa cum ii spune si numele, al doilea procesor din aceasta gama dedicata data centerelor si serverelor. Practic, aceste procesoare sunt puse pe sisteme virtuale, pe supercomputere, inteligenta artificiala, machine learning, ajuta cercetatorii sa faca simulari computerizate sau designerii sa construiasca avioane mai usor. Da, vorbim de procesoare SF care nu sunt dedicate consumatorului de rand, iar AMD vrea sa devina lider in aceasta categorie, dupa ce multi ani nici macar nu a existat pe nisa.

AMD Epyc 2 e un procesor care promite cu 97% mai multa performanta decat concurenta directa, Intel Xeon, la un cost de folosire si de posesie mai mic pe termen lung.

Citeste articolul integral pe start-up.ro

Citeste si:
De ce tot mai multe companii migreaza spre Cloud?
De ce tot mai multe companii...
Sursa foto: start-up.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri