In seara de 7 august au fost doua lansari in lumea tehnologiei. Una a captat atentia tuturor, una a fost mai discreta. Am fost la San Francisco la probabil una dintre cele mai interesante lansari din lumea tehnologiei. Ma voi aventura sa spun ca e mai importanta decat Samsung Galaxy Note 10. E vorba despre procesorul AMD Epyc 2, dedicat serverelor. E, de fapt, inima care ruleaza tot ceea ce stim astazi despre internet si inteligenta artificiala.

AMD Epyc 2 e, dupa cum ii spune si numele, al doilea procesor din aceasta gama dedicata data centerelor si serverelor. Practic, aceste procesoare sunt puse pe sisteme virtuale, pe supercomputere, inteligenta artificiala, machine learning, ajuta cercetatorii sa faca simulari computerizate sau designerii sa construiasca avioane mai usor. Da, vorbim de procesoare SF care nu sunt dedicate consumatorului de rand, iar AMD vrea sa devina lider in aceasta categorie, dupa ce multi ani nici macar nu a existat pe nisa.

AMD Epyc 2 e un procesor care promite cu 97% mai multa performanta decat concurenta directa, Intel Xeon, la un cost de folosire si de posesie mai mic pe termen lung.

Citeste articolul integral pe start-up.ro

Sursa foto: start-up.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri