Indubitabil, tehnologia iti poate usura viata, iar gadgeturile smart pentru casa sunt exemplul perfect. Dispozitivele inteligente, ce comunica wireless, pot sa fie programate sa functioneze la o anumita ora, in anumite scenarii si pot fi controlate de la distanta, dar si prin comenzi vocale. Daca vreti sa va faceti viata mai usoara atunci ar trebui sa va uitati la gadgeturile smart.

Un bec inteligent ar putea fi primul dispozitiv din aceasta categorie pe care l-ati lua in calcul. Becurile inteligente Philips Hue pot fi programate sa porneasca atunci cand intri intr-o camera sau pot fi setate ca lumina sa se schime la o anumita ora, sa fie sincronizate cu muzica si filmele. Mai mult, puteti controla lumina si de la distanta. Puteti verifica daca ati uitat luminile aprinse si puteti sa porniti becurile de acasa, chiar si cand sunteti plecati in vacanta. Puteti cumpara pachetul cu trei becuri RGB de aici.

Daca aveti in casa dispozitive mai vechi, ce nu sunt inteligente, nu trebuie sa le schimbati cu altele noi. Ca sa puteti comunica cu astfel de dispozitive de la distanta trebuie sa va achizitionati un dispozitiv ca BroadLink RM Pro+ care actioneaza ca o telecomanda universala. Instalati dispozitivul acasa si acesta poate comunica prin infrarosu sau radio frecventa cu dispozitivele vechi. Astfel, ai putea sa controlezi de la distanta, prin intermediul unei aplicatii pe telefon, un aparat de aer conditionat vechi, de exemplu. Gasesti produsul in oferta aici.

Un alt gadget de care ai nevoie intr-o casa smart este o priza inteligenta. Si in acest caz ai control de la distanta asupra dispozitivelor conectate la priza. Poti programa sa alimenteze dispozitivele doar atunci cand este nevoie. In plus, ai acces la istoric si consum de energie in timp real. Din nou, atunci cand pleci de acasa poti programa prizele sa aprinda si sa stinga luminile in mod automat pentru a da impresia ca este cineva acasa. Priza inteligenta TP Link se afla la reducere si o poti achizitiona de aici.

Bun, acum ai casa inteligenta, insa trebuie si protejata. Aceste dispozitive sunt inteligente si va pot usura viata cotidiana, insa nu au sisteme de securitate bine puse la punct. Pentru asta ai nevoie de un gadget ca Bitdefender Box 2. Acest dispozitiv cilindric de la romanii de la Bitdefender iti securizeaza si protejeaza reteaua si astfel nu ai surprize ca ai fost atacat de un hacker, ce a obtinut acces la computerul tau prin intermediul unei prize inteligente. Poate nu este un gadget la care te-ai gandi atunci cand iti imaginezi o casa inteligenta, insa este un gadget indispensabil.Poti cumpara Bitdefender Box 2 de aici.

Sursa foto: zhu difeng / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri