Samsung Electronics Co. Ltd a anuntat astazi o misiune inedita, anume lansarea unui smartphone Galaxy S10 5G in stratosfera, astfel incat utilizatorii sa aiba ocazia sa isi trimita propriile poze din spatiu.

In ultimele cinci decenii, Samsung le-a oferit utilizatorilor cele mai noi inovatii in tehnologia display-ului: de la televizoare curbate, la display-ul dual edge si smartphone-uri pliabile. In prezent, alaturi de partenerul sau aerospatial Flightline Films, Samsung va duce tehnologia sa revolutionara in spatiu si le va oferi utilizatorilor sansa de a avea un SpaceSelfie pe propriul smartphone.

Prin SpaceSelfie, Samsung stabileste un nou standard in ceea ce priveste tehnologia mobila. Cele peste 200 de ore pe care S10 5G le va petrece in spatiu dovedesc puterea inovatiilor pe care Samsung le aduce in industrie.

Pentru a sarbatori lucrurile uimitoare care se intampla pe display-urile Samsung, am decis sa ducem selfie-urile la un nou nivel si sa le oferim oamenilor sansa de a-si vedea propriile fotografii in spatiu. Impingem constant limitele a ceea ce este posibil si, prin SpaceSelfie, dorim sa le aratam oamenilor ce lucruri extraordinare care au la baza tehnologia Samsung se intampla, chiar si in spatiu”, a declarat Benjamin Braun, Chief Marketing Officer, Samsung Europe.

Cum va functiona misiunea Samsung SpaceSelfie

Un balon cu super-presiune egal ca marime cu jumatate din dimensiunea unui teren de baschet (10,5 mx 18 m) va fi lansat de pe un pad de lansare in Dakota de Sud, in SUA, transportand o cutie personalizata care va contine un S10 5G, ce va ajunge pana la aproximativ 20.000 metri inaltime.

Echipamentul a fost conceput astfel incat calitatea fotografiilor sa nu fie afectata de curbura pamantului si de lumina reflectoare a soarelui, a carui energie solara alimenteaza intreg echipamentul, inclusiv telefonul misiunii – S10 5G.

Inapoi pe pamant, utilizatorii vor primi selfie-ul lor din spatiu, doar daca il incarca in prealabil pe website-ul Mission Control.

Doua aplicatii personalizate au fost dezvoltate pentru a facilita misiunea SpaceSelfie. Prima este o aplicatie de control creata pentru a trimite si primi selfie-uri intre Mission Control si echipamentul din spatiu.

Cea de-a doua este o aplicatie special conceputa pentru S10 5G, care comunica cu camera foto de pe platforma si care da comanda sa fie facuta poza selfie-ului care apare pe ecranul telefonului. Aplicatia ii spune apoi aplicatiei de baza sa trimita imaginea inapoi pe pamant si de acolo este livrata direct utilizatorului.

Pregatirea lui S10 5G pentru lansarea in spatiu

Odata cu S10 5G, Samsung a creat un smartphone atat de durabil incat poate rezista conditiilor si presiunii inalte din spatiu, fara sa aiba nevoie de niciun fel de izolare.

S10 5G a fost supus unor testari riguroase inainte de lansare, fiind capabil sa reziste la temperaturi de pana la -65° C. Ecranul AMOLED dinamic de 6,7 inci al lui S10 5G a demonstrat capacitatea de a functiona in medii dure, evitand cu succes orice condensare sau fisurare la altitudini de doua ori mai mari decat Muntele Everest.

Bucurandu-se de functia power sharing, de performanta bazata pe inteligenta artificiala si Wi-Fi inteligent, S10 5G este unul dintre cele mai inteligente, eficiente si durabile dispozitive create vreodata de Samsung.

Pana in prezent, doar ce care au ajuns in spatiu au avut ocazia sa-si faca un selfie acolo. Acum, datorita Samsung, utilizatori din intreaga lume vor avea ocazia sa isi vada propria poza in spatiu, direct pe telefon.

Oricine isi poate trimite selfie-ul prin intermediul Mission Control. Pentru a va trimite selfie-ul in spatiu, accesati www.samsung.com/spaceselfie si incarcati-va fotografia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri