Saptamana aceasta s-a lansat VoiceNews.ro, o noua platforma prin intermediul careia sunt filtrate stirile din surse de incredere, verificate de jurnalistii de la postul de radio Europa FM. Platforma VoiceNews.ro va avea stiri scurte, verificate, din surse de incredere, astfel incat oricine sa poata afla tot ceea ce este important in mai putin de 5 minute, la finalul zilei, in format text sau audio.

Proiectul a fost dezvoltat prin Digital News Innovation Fund (DNI) al Google si reuneste surse grupate pe domenii si zone de interes.

Stirile sunt gandite astfel incat sa poata fi in primul rand ascultate intr-un sumar care sa ofere o privire de ansambu asupra evenimentelor importante din tara, pe plan international sau dintr-o anumita regiune.

VoiceNews.ro poate fi accesat pe PC la adresa www.voicenews.ro, prin intermediul aplicatiei pentru Android, IOS, Smart TV si in Google Home - Smart Speaker & Home Assistant. Platforma este controlabila vocal direct de pe desktop sau mobil, pentru moment, doar prin intermediul browserului Google Chrome.

“Platforma VoiceNews.ro - news for the new generation - este construita cu gandul la noua generatie de consumatori de informatii: cu timp limitat, prea putin axata pe verificarea unei surse. Este orientata spre dispozitivele smart, poate fi controlata vocal si ofera, prin intermediul vocii, rezumatele stirilor. In cazul in care se intampla ceva cu adevarat important, utilizatorii pot opta sa primeasca alerte fie in browser, fie in aplicatia gratuita pentru Android sau IOS VoiceNews.ro”, precizeaza Toader Paun (foto), coordonatorul platformei.

“News for the new generation” inseamna ca platforma tine pasul cu noile tehnologii. Pe langa controlul vocal, platforma livreaza stirile importante rapid prin tehnologia Text To Speech (TTS).

VoiceNews.ro presupune includerea unei voci sintetizate pe langa cele ale jurnalistilor, care filtreaza stirile si le introduc in platforma.

Pentru o pronuntie cat mai fidela si corecta in limba romana, VoiceNews.ro a semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnica din Cluj Napoca, specialistii de aici punand bazele unui motor TTS (Text To Speech) – Romanian TTS. Stirile pot ajunge la utilizatori mai rapid, fiind eliminat practic timpul necesar inregistrarilor intr-un studio.

”VoiceNews.ro a fost o provocare in primul rand pentru ca este un proiect care vrea sa aduca tinerii sa citeasca stiri si, in alt doilea rand, pentru ca a fost construit cu gandul la obiceiurile de consum viitoare. Stirile trebuie sa poata fi livrate rapid in platforma, de un editor care le verifica inainta de a le atribui unei surse, pentru ca mai apoi utilizator sa poata accesa atat pe web, mobile, Smart TV cat și pe Smart Speakere. Poate face asta in modul clasic, click & text, dar si hands-free, folosind doar comenzile vocale”, explica Madalin Staniu, managing partner BlackBullet - On Target Digital Solutions.

Platforma VoiceNews.ro a trecut in aceasta saptamana din stadiul de testare in varianta publica, disponibila la adresa www.voicenews.ro, prin intermediul aplicatiei pentru Android , IOS, Smart TV si in Google Home.

Pana la finalul anului, VoiceNews.ro va acoperi din punct de vedere informational toate regiunile tarii cu informatii relevante grupate pe 9 domenii.

“Lansarea publica a platformei VoiceNews.ro vine in plina campanie electorala, intr-o perioada cu framantari politice interne, dar si cu evenimente internationale care modeleaza istoria, astfel incat misiunea nostra de a filtra stirile si de a elimina sursele de fake news este cu atat mai importanta”, considera Toader Paun.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri