Alphabet, compania-mama a gigantului IT Google, va cumpara Fitbit pentru 2,1 mld. dolari, intrand astfel in competitie directa cu Apple pe segmentul dispozitivelor de fitness tracking. In Romania, Fitbit a preluat cu doi ani in urma producatorul local Vector Watch pentru aproximativ 15 mil. euro.

Google va plati cash 7,35 dolari/actiune Fitbit, potrivit unui anunt al companiei citat de CNBC. La inceputul saptamanii trecute, actiunile Fitbit crescusera cu 30% pe fondul informatiilor potrivit carora Google a facut o oferta de cumparare a companiei.

Fitbit este evaluata pe bursa americana la 1,84 mld. dolari, in vreme ce Google are o valoare de piata de 878 mld. dolari.

Google sustine ca nu va folosi datele furnizate de Fitbit despre sanatatea utilizatorilor pentru reclame. Declaratia nu l-a convins insa pe congressmanul american David Cicilline, liderul comisiei antitrust care investigheaza Google. Acesta sustine ca achizitia Fitbit “va oferi companiei (n.red. Google) detalii despre cele mai sensibile informatii ale americanilor”.

Vanzarile Fitbit au inregistrat evolutii mai slabe pe masura ce popularitatea smartwatch-urilor Apple a fost in crestere.

Fitbit si-a redus estimarile de profit in acest an, in contextul unor vanzari asteptate sa fie mai slabe pentru o noua versiune de ceas ce ofera utilizatorilor doar optiuni de baza.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri