Google cumpara Fitbit si intra in competitie cu Apple

Alphabet, compania-mama a gigantului IT Google, va cumpara Fitbit pentru 2,1 mld. dolari, intrand astfel in competitie directa cu Apple pe segmentul dispozitivelor de fitness tracking. In Romania, Fitbit a preluat cu doi ani in urma producatorul local Vector Watch pentru aproximativ 15 mil. euro.

Google va plati cash 7,35 dolari/actiune Fitbit, potrivit unui anunt al companiei citat de CNBC. La inceputul saptamanii trecute, actiunile Fitbit crescusera cu 30% pe fondul informatiilor potrivit carora Google a facut o oferta de cumparare a companiei.

Fitbit este evaluata pe bursa americana la 1,84 mld. dolari, in vreme ce Google are o valoare de piata de 878 mld. dolari.

Google sustine ca nu va folosi datele furnizate de Fitbit despre sanatatea utilizatorilor pentru reclame. Declaratia nu l-a convins insa pe congressmanul american David Cicilline, liderul comisiei antitrust care investigheaza Google. Acesta sustine ca achizitia Fitbit “va oferi companiei (n.red. Google) detalii despre cele mai sensibile informatii ale americanilor”.

Vanzarile Fitbit au inregistrat evolutii mai slabe pe masura ce popularitatea smartwatch-urilor Apple a fost in crestere.

Citeste si:
XTB: Pandemia a accelerat dezvoltarea digitală a lumii cu cel puțin...
XTB România: Pandemia a...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...

Fitbit si-a redus estimarile de profit in acest an, in contextul unor vanzari asteptate sa fie mai slabe pentru o noua versiune de ceas ce ofera utilizatorilor doar optiuni de baza.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri