Gigantul Apple a format o echipa ce lucreaza la o tehnologie capabila sa le ofere utilizatorilor de iPhone posibilitatea de a accesa servicii de Internet direct prin satelit, eliminand astfel din schema operatorii telecom.

Compania a angajat mai multi ingineri din industria aerospatiala, care au ca target prezentarea primelor rezultate ale proiectului in 5 ani de zile, proiect ce se afla abia la inceput si fata de care nu exista o certitudine ca va fi de succes. Totusi, CEO-ul Apple s-a aratat interesat de initiativa, considerata una dintre prioritatile companiei, noteaza Bloomberg.

Aceste eforturi ale Apple in ceea ce priveste satelitii de comunicatii si dezvoltarea unei tehnologii wireless de generatie noua ar putea reprezenta ambitia gigantului de tehnologie de a ii furniza utilizatorului date fara a mai depinde de operatorii de comunicatii. De asemenea, compania condusa de Tim Cook se poate folosi de sateliti pentru a oferi o precizie mai buna a locatiei pentru utilizatorii de produse Apple si lansarea unor noi optiuni.

Nu este clar inca daca Apple intentioneaza sa isi construiasca proprii sateliti sau pur si simplu sa monteze echipament la sol care sa colecteze datele de la satelitii existenti pe orbita si sa le trimita catre utilizatori. Cert este ca Apple s-a concentrat in ultima perioada pe angajarea unor specialisti cu experienta in proiectarea de componente pentru echipamentele de comunicatii. Echipa este condusa de catre Michael Trela si John Fenwick, fostii ingineri aerospatiali din cadrul startup-ului Skybox Imaging, cumparat de Google in 2014.

Sursa foto: NYC Russ / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri