Startup-ul romanesc de cybersecurity TypingDNA a primit o investitie totala de 7 milioane de dolari intr-o noua runda de tip Serie A, condusa de Gradient Ventures, fondul de investitii specializat in AI (Inteligenta Artificiala) al lui Google, precum si cu participarea GapMinder Ventures si Techstars Ventures, alaturi de alti investitori existenti din runde anterioare, informeaza un comunicat de presa al fondului GapMinder care a investit 1,2 milioane de dolari in aceasta noua runda.

Startup-ul intentioneaza sa utilizeze aceasta noua investitie pentru a-si extinde reteaua de suport pentru dezvoltatori si pentru a oferi mai multe instrumente pentru a-si integra API-ul cu platformele existente de dezvoltare a site-urilor web, scrie Agerpres.

Aceasta finantare vine dupa ce in noiembrie 2018 TypingDNA a mai obtinut o investitie de 1,5 milioane de dolari intr-o runda de tip Seed condusa de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie si Romania.

TypingDNA a dezvoltat algoritmi si tehnologii proprii de inteligenta artificiala pentru autentificarea utilizatorilor in functie de modul in care acestia utilizeaza tastatura. Printr-un proces de observare si invatare a modului in care utilizatorul tasteaza, TypingDNA poate recunoaste incercarile ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut. Aceasta tehnologie, cunoscuta sub numele de typing biometrics, va permite aplicatiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, in domenii variate precum financiar bancar dar si testele de evaluare online in domeniul educatiei, sa autentifice utilizatorii intr-un mod mai sigur decat formele traditionale de autentificare 2FA (cu doi factori).

"Progresul cercetarii, dezvoltarii si adoptiei typing biometrics are o importanta globala. Tastaturile sunt incorporate astazi in aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare sa fie cel mai disponibil pe scara larga dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Aceasta runda de finantare ne va permite sa continuam misiunea noastra de a oferi biometrie usor de utilizat, non-intruziva si securitate sporita oamenilor din intreaga lume" a declarat Raul Popa, CEO si co-fondator al TypingDNA.

Citeste si:
Sansa pentru scoli sa primeasca bani de hrana copiilor si materiale
Programul "Noua ne pasa", al...

"Suntem foarte increzatori in viziunea echipei TypingDNA si in evolutia lor, si suntem confortabili sa sustinem in continuare hiper-dezvoltarea lor la nivel international, dincolo si de nivelul actual al celor 8,5 milioane dolari pe care TypingDNA le-a ridicat in rundele Seed si Series A" a declarat Dan Mihaescu, Partener Fondator al GapMinder.

TypingDNA, cu birouri la New York si Oradea, a fost infiintata in 2016. Compania a pornit din Romania unde a castigat recunoastere si premii prestigioase si a deschis birouri in New York in 2018, urmare a admiterii in cadrul acceleratorului de afaceri Techstars. In prezent TypingDNA are clienti si parteneri din intreaga lume.

Sursa foto: jarabee123 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Microintreprinderi profitabile: ce industrii au rezultate bune
Setari Cookie-uri